Brigada diverseEditorial

Brigada diverse – Ca(z) (l)a V.A.(R).

4 iulie 2024
Când îți faci impresii…. Începi să emiți judecăți de…. De om care ar fi bine să își țină vorbele pentru sine. Să iei mai bine loc în fața unei oglinzi, să te privești și să revii la momentul când încă nu picase pe tine dulapul plin cu grandomanie. Probabil că acel ce descinde din tată ministru consideră că are sânge albastru. Un Caramitru junior ce se dă la beregatele altui băiat de viță nobilă, dar beizadea, pușlama: la Chirilă. O fi pus aparatura pe el de este convins că e toxic.
Era ștrandul mare, era un bazin la intrare în stânga la un particular, probabil și altul prin alt ungher. De ce să mai facă primăria bazin de înot închis? Pentru care elevi? Că-n Sărata Monteoru permanenți cică-s 1000 de inși toți. Și numai elevii de prin-mprejur cic-ar beneficia de gratuitate și antrenor. Restul…. Să vezi îngrămădeală! Și cică tot pe la margine de stațiune. Eu… drept să vă spun, n-aș bate drumul. Mai ales cu mașina. Sunt niște curbe de-ți scuipă stomacul pe gât afară. Și-i și cam îngrămădit înăuntru. Să nu pață vreunul vreun necaz….
Ba da. Când se vopsise Hagi blond. Atunci era mândrie mare. Dar uităm repede c-am fost cu generația ailaltă, de aur curat, nu de pirită, în primele opt echipe, best ever, la mondialul din 94. Cică generația de suflet. Aiurea!
Orbela lu’ Mutu, poate. Păi…. Ceva, ceva ar fi fost. Și dacă-i pun de la Mirela vreo două gușe italiencei, căci alunițe are suficiente, parcă, parcă…. Barem insulara a stat mai silfidă, nu ca a noastră de-a ajuns cât scroafa. Adică nu mai spui că erai… că nu găsește nimeni nicio asemănare cu ce-a fost. Să se mai uite Orbeluța la aste mai bătrâne care s-au respectat. O Angela Similea, Cezara Dafinescu….
Moare unul, mor doi, dar mor patru? Pui mască, o cârpă, stai câteva secunde la jumătate de metru de intrare, îți ții respirația, nu intri ca boul ca să nu mai ieși nici măcar vacă. Și unde? Într-o fosă de decantare la o fabrică de cașcavele.
Ca și piratul ăla din Caraibe. S-a dat cu placa-n ocean ca să-l halească rechinii. Halal curaj și adrenalină!
Ce era să fie! C-a pus muzică clasică la maxim, c-a pus pe grătar pește până a ars timp de nu știu câte zile și s-au retras vecinii cu manelele la aceeași amplitudine în case, că s-au liniștit, că s-au cumințit. Baliverne sau credulitate de scurtă durată. Mai lasă-i nițel, că-și revin!
Să stea, că stă degeaba. Dac-a aflat Jong că i-a tăiat netul în toată țara, și cum să nu afle când știe toată România, sigur nu-l scapă pe hacker niciun pistol.
Păi. Cică italienii sunt gitani, turcii sigur sunt tot un fel de cioroi, iar Fărâmiță Lambru e țigan sadea. Că seamănă cu Ferrari și cu Özil….
Și le scotea. Le-au scos, cred, datoriile, după moartea lui, și le-a mai și rămas neamurilor. Cel jumătate de miliard de dolari pe care-l avea Michael Jackson înainte să crape.
Numai ei mint, nea Orbane? Numai cei de dreapta au momit europenii că-i mai bine cu ei? Și matale ești cinstit până la – tot din B.D. citat – „prosti(r)e”!
O atare expresie nu poate fi postulată. Știu destui care de fericiți ce sunt se văd doar pe sine și vatămă pe ceilalți, mai ales când se cocoață un dram mai sus. Și văd floricele, bulinuțe, balonașe…. Cel nefericit de obicei clachează în sine, se ascunde și n-are timp să ticluiască scenarii în care să pândească pe altul în care bucuria dă pe dinafară. Să mai studieze cei care mai împrăștie astfel de maxime un pic tipologiile umane.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share