Căruța cu virguleEditorial

Căruța cu virgule – Fiscalizare

– Bună ziua! Familia Nedeclarencu?
– Bună ziua! Da` cine-ntreabă?
– De la ANAF vă deranjez! Inspector Impoziteanu!
– Așa, și? Ce problemă aveți?
– Deci, sunteți familia Nedeclarencu?
– Da, dom`le! Spuneți, odată, că am treabă! Care-i problema?
– Problema e de ambele părți, domnule dragă!
– Adică?
– Adică, dumneavoastră aveți o problemă că n-ați declarat veniturile, ceea ce ne-a creat nouă probleme! Iar asta e o problemă!
– Da` de unde știți dvs ce-am declarat și ce n-am declarat, mă rog?
– He, he! Cum de unde? De pe Facebook!
– Du-te, dom` le, de-aci! N-are cum!
– Tocmai asta e ideea, stimate domn, cetățean necontribuabil la bugetul general consolidat al statului! Că are cum!… Ia să vedem noi! În 2015 ați fost o săptămână în Dubai?… Fooost!
– Stai, bre, oleacă! Ceee…
– Tot în 2015 v-ați făcut vilă cu piscină, plus mașină, la valoare?… Făcuuut!… Ei, dar n-ați declarat plus valoarea acumulată ilegal!
– Fă, `tu-ți adineaurea mă-tii! Tu ai pus poze cu casa și mașina pe Facebook? Că te omor!…
– Eeei, nu! Domnu`! Domnu`! Și pe Facebook și pe Insta, și pe Tik-Tok… A, și mai e!
– Mai e?!… `tu-ți Paștele și Instagramu` mă-tii!… Vasilico, unde ești, Vasilico?… Unde ești, fă, n-auzi?… Stați domnu` oleacă, s-o omor p-asta și dup-aia vorbim!…Fă!
– Eii, nu e cazul să fiți violent! Vă rog să abordați problema cu diplomație, cu tact, pentru a identifica cele mai eficiente soluții de aplanare a acestui conflict casnic pe cale să degenereze într-un război de uzură…
– Eeee, da` ce mă? Ce-am făcut? Că și botoxata aia a lu` Infractoreanu și-a pus poze! Ce?! Io eram mai proastă? Să vază și ea că avem valoare mai adăugată ca ea, da?! La ea de ce nu vă duceți, domnu`? De ce?! Că și ea a fost de cinci ori în Dubai! Cu ce bani? Ai?! Cu ce?! Că numa` io câte știu! Ăhăăă!
– Bună ziua, stimată doamnă cetățean responsabil al cartierului! Vă mulțumesc că v-ați alăturat discuției noastre telefonice și ne furnizați amănunte suplimentare despre necinstea unor contribuabili care nu fac cinste nici măcar cu-o bere când îi mai controlăm!… Mă rog!… La momentul în care discutăm, dvs aveți o datorie către statul român, în valoare de patru miliarde cinci sute treizeci și două de milioane patru sute optzeci, virgulă douăzeci și trei de lei. Fix!…
– Cââât? Dom`le, matale ești sărit de pe fix! Cum, atâția bani? Nu-i am!
– Stimate necontribuabil, vorbim de o datorie acumulată pe durata a șapte ani!… În această perioadă, dvs v-ați dezvoltat atât în plan personal cât și economic, iar noi nu v-am deranjat! Ați înflorit, ați rodit, iar acum noi culegem roadele așteptărilor noastre! Așa e cinstit, ca să împărțiți din preaplinul dvs și cu cei care v-au ajutat să ajungeți la prosperitatea afișată pe pereții virtuali! Nu credeți?
– Dom`le, dacă-i pe credință, pe de-astea, io vă spui că-s ateu de-ăla! Adică nu cred până nu văd banu`! Dup-aia, io nu cred că am atâta datorie!… Iote ce-mi face netoata asta! Aoleu, te omor! Te scot din testament, fă! Nu-ți las nimica!… Da` ce să-ți mai las, că, iote că ne ia ăștia tot!… Deci, domnu`… nu se mai poate negocia? Mai lasă ANAF-ul.. mai punem și noi… Să fie bine, să nu fie rău! Știi ce zic?…
– Stimate necontribuabil! Ca să fie bine, mai întâi trebuie să fie rău! Știi ce zic?…

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share