Brigada diverseEditorial

Brigada diverse – So(f)ist (l)ocal

23 mai 2024
Până la urmă care-i faza? Că stai ca Bănică în casă de 1 milion de euro – nu e rău nici în una de 1 milion de lei – sau într-o cocioabă, dacă nu te deranjează că n-ai așternuturi din mătasea cea mai fină și perne din puf de lebădă, poți adormi liniștit și pe paie. Și unii nebuni ai zilelor noastre la fel de nebune le preferă.
Nici femeile nu sunt sănătoase, nici cei care le îmboldesc să…. Cum așa, fraților? S-ajungă toate strâmbele, toate nașpetele, toate umflatele să fie remise publicului drept modele? Și-am mai „suportat” fiindcă am viteză la mânuit butoanele telecomenzii. Dar când am dat de una…. Reclamă la costum de baie. Cred că și Kovesi arăta mai suplă pe lângă ea, mai mică. Cum, bre, cu ditai slipul peste burtă, cu ditai picioarele? Unde ești, Țurcașoaico? Cum treceai tu prin placajul ăla cu forme perfecte în filmul cu Jan, cu Arșinel…!
Cred, totuși, că părintele respectiv, reclamantul dirigintelui, este ascultător de hore și sârbe moldovenești. Altfel nu se explică de unde atâta ură pe manelele lui Tzancă (!).
Că nu știu ce pronunție ți s-ar potrivi mai bine: Fu-ne-ri-u sau Fu-né-riu? Și nu știu de ce nu pot să-ți dau dreptate. Sau poate aș putea să știu. În primul rând că ai fost dobitoc și prost. Indiferent de postura ministerială sau politică. Greșești, mânca-te-ar mama! Nu se poate trăi mai bine…. Uite, până și compunerea propozițiilor denotă lipsuri cerebrale iremediabile. Nu se poate trăi… economic, intelectual, cultural și medical. Nu în România și încoace de la Budapesta. Pute vestul de resurse infinite. Și de oameni foarte pregătiți și medical, și cultural, și intelectual, și mai ales economic.
Am avut un soi de reținere să mă încred în cifrele furnizate de Xenopol la momentul în care făcea un fel de statistică a numărului de proprietari de pământuri coroborat cu veniturile. Cele două „tabere”, marii… și țăranii erau sensibil egale, diferența dintre 51-al bogătașilor și 49 la sărăntoci nu putea schimba atât de drastic calculul venitului anual al fiecărei categorii. Prin urmare, undeva este o greșeală. Adică ori 95 de lei, o nimica toată, este prea mic, ori 45.400 este prea mare. Asta fiindcă cei 7.780 raportați la 1.250.000, proprietari, dau numai 15.000 lei.
Mai socotiți cât înseamnă „puțin mai bine” decât taică-su și în dreptul fiicei lui Vârciu. Desigur, în dreptul cântatului. Dacă ăla e catastrofă, progenitura este catastrofișoară, nu?
Așa le trebuie nemților. Mi ți i-au primit, mi ți i-au cazat, mi ți i-au hrănit. Normal să facă burgerul 10 euro. Te trezești că-ntr-o zi mi ți i-or alunga, argumentând, dacă va mai exista vreodată această formă de susținere a intențiilor și acțiunilor, că e teritoriul lor de la imigrare încoace, că ei muncesc, că ei…. Și cer nemții subvenții ca să mănânce prostiile lor.
Ar fi atât de simplu. Fără supoziții delirant de hazardate. Arată, domnule, apa de pe Marte și-apoi te-oi crede.
Aici organizatorii sunt vinovați. Dac-ar fi comunicat clar țărilor participante la Eurovision să nu mai selecteze toți ciudații, prefăcuții, și de ăia, și de ăilalți, și din alții mai non-binari sau…, ar fi stat liniștiți, fără să se mai gândească azi ce-ar trebui să nu mai facă.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share