Brigada diverseEditorial

Brigada diverse – (B)aterii (a) (s)curs

3 septembrie 2023
Nu este rău. Acilea la scriere, dar mult în urmă. La recitirea propriilor degringolade prin lumea literelor de lege.
Și cum se făcea că adăugasem câteva incursiuni în neantul cotidian și nu le mai găseam trimise-mi în hăul netian. Ei, zic, n-am scrijelit nimic.
Picam des în capcana cacofoniei conjuncției urmate de articolul-adjectiv-pronume. Indiferent de ,,că”, ,,ca”, orice urmează, formează cu cel puțin ,,cel” un efect auditivo-vizual din zonă rectală. Așa încât superlativul atribuit marelui mafiot minnesotian a stricat tot ,,farmecul” știrii că obârșia acestuia este râmniceană. Ne întrecem astfel în ,,maxime” de joasă speță. Torționari, pușcării….
Resping orice încercare a oricui de a demoniza școala, părinții inclusiv loazele lor. Un drăcușor mai afurisit decât este nu poate fi. Mare, mic ori mijlociu. Restul sunt comportamente firești ale acestora.
De necrezut. Totuși, spun scriptele procurărești, o crimă nu ține de cât de integru fizic ești, ci de determinare. Fără nimic întreg dintre membre, ologul ciung, cerșetor de meserie, a reușit performanța de a ucide cu cioatele-i un alt om, din aceeași categorie, ,,tot pe drum, pe drum, pe drum”.
Decât să perturbi, mai bine lași așa. Cam asta este mentalitatea unui ins dintre cei ce vor să inducă maselor că și cu, și fără opreliști, mai devreme sau mai târziu tinerii tot o vor lua razna. Toate pornind de la un chef ad-hoc la o cârciumă cu shot-uri din Vama veche, ,,vegheat” de poliție de la distanță.
Profesorul rămâne ceea ce este. Un tip căruia trebuie să-i acorzi atenție, credit. Dintr-o foiță a unui elev potrivnic, se prezumă necesitatea relației bune pe sensul profesor-învățăcel, a unui tip care să asculte de părerile reclamatului, care să dea note bune, indiferent de cât de prost a răspuns, care să facă din expunerea sa o rapidă luminare a masei de elevi. Altfel este înfierat cu ,,rău” și tritonul tartorilor.
Tabere peste tabere. Tematice. Una dintre ele dă apă la moară copchiilor cu pretenții de jurnaliști. Să fim serioși. Nici ăi mari nu știu cu ce se mănâncă.
Învățământul a regresat din cauza unui comportament educativ păgubos: pentru neintimidare la ascultare în fața clasei, profesorul dă minim nouă.
E simplu ca bună ziua. Străinii, originari, stau pe un munte de stabilitate, pe un munte de bani. De aceea nu sunt încrâncenați, mai ales la volan.
Nu tu energie atomică, nu hidroelectrică, ci o eoliană de dimensiuni uriașe, unicat în lume, care să producă din nimic curent.
Cine a auzit vreodată despre Datina FM și Drive FM, să-mi dea de știre, acum, când este proaspătă informația. În urma unei amenzi în valoare totală de 47000 lei.
Respect…. Acceptul că și angajatul este ființă umană. Până atunci, băieții vor demisiona masiv.
Todoniei ăsteia, numai 18 ani nu-i dau. Vreo 40 poate.
Au niște moace ,,clănașii”…. Auzi la ei. Că unul dintre miile de borfași lăsați să-și facă de cap, și-ar fi bătut socrii, ba i-a mai și amenințat. La astfel de fapte, ,,ar putea fi arestat preventiv”.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share