Brigada diverseEditorial

Brigada diverse – Olimpi(u), d(u) (a)colo (m)ică!

4, 7 august 2023
Doar ca să nu uit ideea preluării știrii…. Profesorii închipuiți rămân în școli, lor li se datorează toleranța excesivă. Ceilalți, și mai închipuiți, se întrec care mai de care să iasă glorioși din sistem, lăudându-se cu un biet 10 la titularizare.
………………..
Următoarele se vor încadra la mot cu mot din schițele de pe telefon….
Vineri 28 iulie – frână bruscă la tata, pe trecerea de pietoni, femeie…. La rond la Vlahuță o alta, cu gura până la urechi (se auzea tocmai de la Bcr), apostrofând un biet trotinetist. Că de, s-a emancipat, are, și-o bagă, și-o scoate, ca bărbații. Aci și rumânii sunt vinovați, zilnic cu ea-n gură, femeia deh….
În lamentarea lui cotidiană, românul vrea să trăiască în condițiile cele mai bune. Să plouă, să fie soare, să ningă, să fie umbră zi și noapte, la orice oră.
În era industrializării omul mănâncă industrial. În cea agrară omul mânca natural.
Tricou, colanți, pantaloni funcționali de vânzare la Lidl. Antonimul este artizanali?
Numai un afon se poate angaja mecanic de locomotivă. Numai el poate să suporte claxonul de pe ruta Tfc Buzău-Neptun și retur. Eu nu.
Că nația țigănească nu are suficiente cuvinte în vorbire, o știm, o dau pe românește. Ca să probați, întrebați-i cum se zice la ei ,,mesaje scrise”.
Te uiți și la bărbații pozați hăt, la început de secol, privești și la cucoana din medalionul facebook, postacea lor, citești și antetul și…. Nici ei nu erau grozavi la slipi și pantaloni scurți de baie, nici cu mustățile alea ascuțite la un lat de palmă față de nas nu erau interesante și nici cucoana nu e vreo prințesă la șaizeci – după alură -, și nici chemarea la vechea masculinitate nu prezintă interes și nici sens. Și dacă arată caraghioși, este vina tot a lor, a muierilor de le croiră.
Mare hoț au prins și vâlcelenii noștri. O puștoaică de 7 ani. Au rezolvat planul la infracționalitate astfel pe încă atâția înainte.
Nu e mirare că nici măcar nou nu este, de dat la cheie, podul someșean. Mai bine că s-a prăbușit acum, decât după inaugurare.
Să exagerăm, dar ponderat. Când vine vorba despre cum merge societatea, să nu încercăm să ducem ideile înspre zone imposibil de atins. Să nu învinovățim pe unii, precum Firea și soțu-i. Dacă azi funcționează România și mapamondul totuși fără sincope, să le mulțumiți acestor inși cu apucături cleptomanice că v-au învățat să… trăiți. Extraordinar de bine. De pe urma nesimțului și furtului.
Bun. Mare cântăreață. Și? Dacă nu reușești să te echilibrezi mental, crăpi ca Amy Winehouse sau Witney Houston…..
Tot un ochi de mamă face dintr-un instantaneu, precum cel al Beatles-ilor pe trecerea de pietoni, unul memorabil. Chit că e doar un sfat și o retușare înainte, pe trotuar.
Apăi și țața Rada croșetează încă la o straiță și nu are nicio pretenție. Așa că, domnule profesor, nu vă mai recompensați elevii după orice eșec ori victorie. Vi se pare normal ca pentru o banală sacoșă, gătată după o lună de zile, fie și din materiale reciclabile, să primească o cupă, nu din partea organizatorilor olimpiadei, ci a profesorului coordonator?

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share