Căruța cu virguleEditorial

Căruța cu virgule – Sânziene

Bună dimineața! Taman am aflat de ce sunt io uneori așa de vesel mereu! Cică ,,Tristețea este cauzată de inteligență. Cu cât înțelegi mai mult anumite lucruri, cu atât mai mult îți dorești să nu le înțelegi .” Charles Bukowski.
Aaaa, aici mă despărțesc oleacă, totuși, de nenea …vski ăsta! Pentru că de ce? Pentru că io văz numa` oameni triști pe stradă! Și atunci, careva`zică, cum ar veni, adică, ei e inteligenți?… Și atunci, mergând cu raționamentul logistic… logic până la capăt, însemnează că ăia care ne conduc și care râde toată ziua e… adică nu e inteligenți? Și ce rost are să fii inteligent dacă ești numa` trist, în inteligența ta?… Da` mă depășește totalmente pe de-a-ntregu` această discuție care escede caracterul ludic al spiritului uman, mult prea puțin predispus către aspirații transcedentale, și mai mult către altele, transatlantice, transgendere și, în general cam la tot ce e cu ,,trans”… De-aia zic s-o lăsăm dracu` de filantropie… filolo… filozofie de-aia și să bârfim oleacă despre ziua de azi! Pentru căci, o zi în care n-ai bârfit este o zi pierdută, după cum zice creatorul anonim și popular în creațiile lui pline de oralitate duse din gură-n gură până-n… vai dă capu` și dă zilele noastre… Și taman s-a nemerit ca azi să fie o dublă aniversare zic s-o luom pe rânduri… pe rând. Bunăoară și careva`zică, azi e Drăgaica sau Sânzienele. Anu` ăsta a rămas numa` Sânzienele, pentru căci Drăgaica s-a anulat din cauză de pandemie și mai ales din cauză de campionat ioropean de fotbal care e în loc! Da`, zău dacă s-a simțit lipsa Drăgăicii! Păi, n-am avut noi în pandemia asta atâtea comédii, gogoși, lanțuri, circ?… Carusele de știri în care am amețit, propriile case, devenite ale groazei, în care am stat închiși și izolați, ciudățenii umane pe care ne-am înghesuit să le vedem… Am avut de toate! Unde mai pui că, cică Sânzienele, pe lângă că iau mințile ălora care le întâlnesc, fiind o esplicație pentru lipsa dă minți a multora dintre noi, ele ar făcea și animalele să capete darul vorbirii… Ooo, aicea ar fi și mai enteresant să auzim ce-are dă spus și animalele care vorbește ca oaminii, că oamini care vorbește ca animalele am tot văzut… Da` nu e, bre! N-avem noi norocu` ăsta să videm sânziene și animale vorbitoare! Dăcât, poate, pă lumea ailaltă, unde, cică totu` e posibil, de-aia se-nghesuie tot mai mulți s-ajungă acoloșa!… Io mă și mir că aicișa, pă lumea asta, nu s-a inventat fun Institut de Sânzienologie care să investigheze luările dă minți ale unora care a fost răpiți dă Sânziene… dă frumusețea lor, mai ezact! Pentru căci ar mai mulțumi păunii… pă unii membri dă partide care a rămas ei fără foncții și cu onoarea nereperată că nu e șefi dăcât peste ei însuși… înșiși!
Da` să nu dezvi… divagi… ăsta… să nu divaghez de la subectu` care este a doua sărbătoare care se sărbătorește azi, și anume, Ziua Iei. Ia noastră tradițional-națională, ia noastră cea de toate zilele, care-i a noastră și care IEste în tradițIE, în tot și pe toate, azi. O poartă fetele cu mândrIE și cu bucurIE, la câte-o sindrofIE, ca să facă impresIE. Mai în speceal, și pân` la urmă, cu o ie toți suntem datori, numa` că nu știm! Adică nici nu știm câtă ie avem în noi: prostIE, invidIE, trufIE, hoțIE, nebunIE, ipocrizIE, sărăcIE, isterIE, golănIE, nerozIE, blasfemIE, pandemIE… Vedeți câtă bogățIE poate să fIE în această RomânIE? Și vă spun asta cu prietenIE, nu cu dușmănIE… Totuși, aceasta este o opinIE subIEctivă, pentru că, studiile arată că mai există și prietenIE, empatIE, omenIE, chiar dacă în cantități farmaceutice…
Bun! Deci, careva`zică am zis! Se pune că sunt oleacă trist? Ceea ce vă doresc și domniilor voastre! Să aveți o zi…. inteligentă!

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share