Brigada diverseEditorial

Brigada diverse – (T)edi (i)a to(t)

15 iunie 2023
Mari oamenii mari. După ce sunt ascultați, iau loc frumușel în sală și ascultă. Precum Domingo la Salzburg Festival.
Măcar să fi fost sub formă de banc. Așa, ca știre, e minciună gogonată. Parcă desprinsă din pelicula Păcală, dar și din povestirea originală, nararea mi ți-l scoate pe-un prunc moldovean, năzdrăvan din mitra mame-si cu vorba-n gură – alelei, pui de lei, părul mamei despletiți -, de ta-su, și pus pe întrebări: de ce nu-i prezent. Acu nu știu dacă ,,este pe cale să vină” indică spațiul sau femeia era vreo virgină Marie fertilizată cu duh dumnezeiesc.
Temerari chinezii. După picătura specifică, vor să treacă la omologarea firului de nisip, astfel încât planul lor de a săpa 11 mii de metri, în deșert – al lor – să fie un succes. Să nu dea ca rușii de iad….
Encore une fois. Știm de ce finlandezii nu reușesc să treacă de bronzul olimpic. Iau românii argintul și aurul. Numai de la întreceri euro-internaționale, că p-el din avuția țării îl iau alții.
Era notat pe undeva despre minoritari și vajnica lor zbatere de a ieși moț deasupra majorității. Or fi bicicliștii nebuni și dornici să pedaleze, însă pentru mine, pieton, acesta se numește tot pericol iminent de accidentare, pus în gardă ori de câte ori simt prin preajmă un vehicul. Celor 33, membri ai federației europene – mă mir de federalizare fiindcă de obicei ciclistul amator este solitar, un împotrivit și pietonului, și șoferului; consider totuși că ăștia sunt dintre cei hibrid, adică pietoni mai deloc -, nu le urez nimic. Baftă nouă, să supraviețuim cohortelor de pedalaci în anul 2024, propus Ursulei ca al lor. Iar autorului acestei semnalări de cerere îi doresc să nu se aprindă precum crede că inițiativa ar fi ,,scânteia” ce va să ,,incendieze” Europa. Să ce, domnule?
Tot beleuzii de potențiali votanți ai anului celor o tonă de roți spițate și-au dat acordul pentru băgarea la apă a băncilor ce ar finanța firme cu activități ilegale. Deci am făcut din bancheri și polițiști investigatori. De ce nu procurori și judecători? De unde să știe cel căruia i se solicită împrumutul, de altfel rapid în zilele noastre, că profilul împrumutatului este de infractor mai departe de evidențele Anaf?
O tâmpenie, asta reprezintă aruncatul bobocilor de la Bobocu în mărăcini.
Joe Pesci…. De-acolo chestia cu văru’ Vinny, cu muzica. Joe a cântat cu chitara în aceeași trupă cu Hendrix, dar în perioade diferite. Și moaca fresh se datorează tot unei apucături din tinerețe: a fost și bărbier.
Exagerăm enorm în privința separării prin virgulă a unor părți de propoziție ce sunt parte a ei. Cum nu sesizasem la început în instantaneul furat unei judecătoare ce se voia analistă pentru comportamentul de slugă al profesorului în fața elevului. Ceva cu mersul în vârful picioarelor. Ori mai rău, de inexistent. Ceva cu ,,Azi, profesorul…”. Ia să sucim așezarea, mai are rost virgula?
Băi nea online teacher, chiar crezi că metoda este infailibilă, că ,,deștepții” tăi iau 9 – după ce nu trecuseră de 5 și 6 – la simulările naționale cu mai puțin de două săptămâni de pregătire? Că tu ești vectorul, diriguitorul sinapselor lor, că le preschimbi traseele, că pui cunoștințe acolo unde ele nu s-au prins timp de patru ani? Și în ce domeniu, la istorie, unde știința cifrelor e la fel ca la matematică? Nu vezi legăturile, nu le reții!

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share