CulturăOra de muzică

Ora de muzică 2 – Echipa de song

După îndelungi căutări pe cărări de demult uitate am găsit….
În primul rând o piesă ce îi aparține lui David Bowie. Cu numărul 14 Ashes to Ashes, cântec unde fiul, Joe Sumner, deține partitura vocală solistică.
În celelalte rânduri vă voi povesti câte ceva despre realizatorii materialului Live at the Olympia Paris. Ca orice album, și acesta a ieșit de sub ,,teascul” cuiva: Eagle Vision și Universal Music. Aci-n Europa. Direcția a fost asigurată de regizorul Alexandre Buisson, francez sadea. Printre cele mai recunoscute lucrări ale sale de numără tot un album video realizat pentru Mika, tot la Paris, dar cu un an înainte, în 2016. În același an uitasem că a fost cel ce s-a ocupat și de realizarea albumul live de la Bataclan susținut de Sting&company. În puținele rânduri câte i se atribuie, este cotat mai bine ca realizator de filme documentare, ale căror teme sunt folosite de obicei pentru alte realizări artistice. Câteva alte materiale regizate pentru trupe: Dj Snake, Ephemere, Tribute for Bruce Springsteen.
Producători executivi ai albumului au fost doi: Geoff Kempin și Terry Shand. Cei doi sunt cofondatori ai companiei ,,Eagle Rock Entertainment” alături de Julian Paul, începând cu aprilie 1997. Până la a ajunge la înființarea propriului ,,Label”, Geoff a trecut mai întâi pe la case mari de producție. Din 1973 activează la Capitol Records, EMI, Picture Music, Polygram Music Video etc, având la activ 461 de apariții pe albume muzicale muzicale în postura de compilator și producător executiv.
Terry Shand are 69 de ani, iar primele sale albume de producător apar în 1986, muzică clasică cu una dintre cele mai cunoscute orchestre simfonice din lume: London Symphony Orchestra. 432 de albume strânge și Terry după o viață închinată acestei meserii.
La mixer au fost Robert Orton – dar lui i-a revenit și sarcina masterizării – și Tony Lake. Ambii prezenți pe materialul original muzical 57th & 9th. De asemenea și producătorul Martin Kierszenbaum. Despre cei trei am vorbit pe larg în ultimele capitole ale primului volum Ora de Muzică.
Voi consemna totuși despre Orton faptul că a adunat 283 de albume pe care are semnături. Este vocalist. Este instrumentist – percuționist. Și a făcut un featuring cu Lady Gaga pe piesa Just Dance.
Iar despre Tony Lake că a dus și greul înregistrărilor.
Și pare-se că inclusiv lui Martin i-am scăpat singura lucrare proprie de autor – Grow, produsă în 1987 pe casetă audio – deloc ieftină, se cere pe ea astăzi 52 de euro – cu stiluri abordate indie-pop și synth-pop. 17 cântece.
Eagle Vision și-a adus și directorul de creație pe albumul înregistrat în concertul de la Paris al lui Sting, pe Claire Higgins, care a lucrat și la post procesare pe câteva albume – seria dvd-urilor Queen din perioada 2012-2015 – și chiar la compilare. Nelipsind Queen din panoplia casei de producție – cum nici în materialele mele nu putea fi ignorată trupa -, nici Toto nu avea cum să fie dată la o parte, ,,Toto Box”-ului Claire asigurându-i conducerea producției. O muncă nu tocmai ușoară. Recordul personal de albume – 135.
Cu desenele, aceeași Eagle Vision îl angajează pe Stuart Green – nu-i așa? un nume predestinat -, care, deși din ,,partidul” verzilor, a lucrat în blue and black la coperta dvd-ului Live at the Olympia Paris. Credite și la el trecute de sută: 109.
Fotograful. O prezență unică pe albume muzicale: Majid Hakimi.
Directorul de producție, Rosie Holley, după spusele, sale este responsabilă cu consilierea producătorilor terți, privitor la toate aspectele de pre și post producție, cu supravegherea termenelor de producție, asigură legătura cu artistul pe probleme de producție, supraveghează fluxul de materiale de producție…. Multe, după cum sugerasem anterior, și grele. La zi și la activ se poate lăuda cu 123 de producții muzicale ce i-au trecut prin filtru.
Cu acestea punem punct capitolului despre turneul de promovare a albumului 57th & 9th și discului video cules, tranșat, triat, retușat și performat de Sting și întreaga echipă angrenată în realizarea acestui deosebit material sonor și vizual.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share