Fărădelegea lui Călin – Aedul civil

Îi dus de mult….
Rămăsesem la ratificare. A contractelor. Bună și pentru succesori. (Art. 1313)
Cu așa pereche de numere lipite, la un astfel de debut…. Încât pot provoca (sic!) o desființare de contract. Și cine mă rog? Terțul contractant și reprezentantul ce a semnat in numele reprezentatului contractul. (Art. 1314)
Schimbare de macaz, că tot făcurăm treișpe-paișpe. Despre cesiuni (și nu vreau să-mi amintesc semnătura pe un astfel de contract pe la RBA-ul anilor 2000). Noțiunea împarte neștiinței ceea ce speram să uit, o iscălitură pe un contract pentru ceea ce încă nu se întâmplase: noi să compărem pe posturi, Radu să adune bănuții din drepturile de autor a versiunii încropită în apartamentu-i din strada Decebal. (Art. 1315)
De alte hârtii nu mai am habar, însă cu certitudine că tipizatele în alb pentru UCMR-ADA au fost precedate de un contract standard de cesiune. Scris ca la carte. Cum cere de altfel Art. 1316.
Momentul…. Oportun pentru Radu. Cică ne băgase la Eurovision cu ,,Fără tine”. Coincizând cu iscăliturile noastre. Generalizat în același fel pentru toți cei ca… noi. Dar, Art. 1317 are și alte variante. Clauza ,,la ordin”, girare de înscris, efectele ,,… substituirii giratarului…”. De aici și cuprinsul, re-informativ despre cartea funciară.
Mai simplu: cedentul nu mai are nicio obligație din secunda în care contractantul și-a substituit drepturile. Cu excepția că neeliberarea lui poate crea probleme cesionarului, numai bun de tras la răspundere. Termen 15 zile. (Art. 1318)
Legătura dintre cei doi poate spune pas, opunând inițiatorul cesionarului tot ce se exceptează în contract, fără să se poată prevala de acestea pentru viciile de consimțământ. (Art. 1319)
Implicarea cedentului, creditorul de drept din dex, face ca lucrurile să capete importanță capitală. El ,,… garantează validitatea contractului.”. Nu numai. Are și menirea girării executării de contract, ajungând astfel în poziția fideiusorului. (Art. 1320)
Cele începute se termină… iar. Din toate câte puțin. După termenul limită fixat, după ce toate propuse se vor fi împlinit, la voia întâmplărilor nefericite, la voia părților, prin denunțare unilaterală, neîmplinirea condițiilor propuse…. (Art. 1321)
Ca după divorț. Fiecare pe drumul său. Ca la partaj. Reparații, restituiri…. (Art. 1322)
Ele, restituirile de prestații făcând obiectul altor serii de articole, hăt, pe la 1600…. (Art. 1323)
Un capitol nou cu o deslușire necesară mai veche. Act unilateral – doar despre ce poate și vrea autorul său. (Art. 1324)
Și el – tot un fel de contract. (Art. 1325)
Deci cu un beneficiar, cu un destinatar. Iar de se supune comunicării, are de împlinit modificări, atingeri și constituiri de drepturi. Modalități… adecvate. Efecte după aducerea la cunoștință a acestora destinatarului. (Art. 1326)

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share