Brigada diverse – Mir(e)l

19 iunie 2022
Cum se va produce ,,împărțeala”, după care formulă se va porționa gazul? Al cui și pentru cine? Căci tot bogații din Europa propun, înțeleg, după ce Rusia a oprit franțuzului cele 17 procente.
La o primă vedere, un ,,rămâi acolo până la sfârșit” imperativ, trimis soțului rus pe frontul de luptă ucrainean, ar induce că nevasta chiar încearcă să scape de el. În fapt își răcește gura degeaba, nu e nici stârnitorul de orgoliu bolintinean, ,,Dacă tu ești Ștefan cu adevărat… Pentru țară mori…”, nici tertipul feminin de a scăpa de bărbat pe considerente… diferite. Nu se știe niciodată cine se va mai întoarce viu din război.
Ungurul dovedit bun la toate. După el se modelează spaniolii, portughezii și slovacii. Deocamdată.
Ia să nu mai fi cumpărat nimeni benzină o săptămână, să fi rămas companiile de prelucrare și vânzare a combustibililor fără lichidități. Financiare. Ia să fi reacționat lumea toată la prima scumpire majoră. Acum un an și ceva. Azi, nea Negru, gestul tău de 1,4 lei motorină trece neobservat, mai mult, pare nu al unui sărăntoc ca să-și mute mașina până în fața blocului unde stă cu chirie, ci al unui zgârcit.
Iluzie, frai google-iști. Ce este aceea conștiință, ce este aceea sensibilitate? Chestiuni umane. Ceea ce mașinile nu vor avea niciodată.
Unii-s duși cu pluta rău. Pe ce că a fost pe buza prăpastiei prezidențiale, că n-a avut americanul pe cine alege, domnul Biden se visează flăcău la încă un mandat.
O fi, n-o fi…. E îngurgitabilă ipoteza unei obama-iene bărbat. La câte vezi în ziua de azi și la ce echipă de transsexuali are Biden, un negro-negresă soț-soață primă domn-doamnă e o bagatelă fumată. Că și macroneasa e un băbătiu și nu știu care prim ministru e bulangiu pe față….
I-ai construit altă casă, i-ai repus curentul electric. Îi dai și bani să plătească angaralele?
Ce înseamnă să abordezi limbajul după puținul mintal pe care-l ai. Cât e el de Justin B., atâta creier are cât să creadă că o boală incurabilă se poate trata cu ideea că ,,se bazează pe Iisus”.
Acu că n-are, acu că are. Muniție gârlă în Ucraina. Dar nu gloanțe trebuie, ci arme cu rază lungă de acțiune. Să nu-i vină să bombardeze vecinașii nededați cu el.
Pun pariu că șoferului de Tir, oprit de ocuparea șoselei de câțiva nuntași vasluieni, îi ardea talpa să joace cu dânșii o horă. Dar nu-i prima, nici ultima descindere de bucurie în calea mașinilor.
Iaca, după 32 de ani, nu cer numai aurul înapoi. Vor să le fie recunoscut statutul de victimă al mineriadei din 1990. Țiganii.
Curățenia de vară. Deportarea rwandezilor din Anglia.
Toți țăranii își doresc gaze. Nu știu încă ce impact va avea branșarea asupra buzunarului. Cu toate acestea, numărul de sate cuplate la rețeaua de distribuție este în creștere.
Curve bătrâne americanii. Nu se amestecă în aderarea Ucrainei la Uniunea europeană. Nici nu le pasă, atât timp cât le merg afacerile….

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share