Brigada diverseEditorial

Brigada diverse – Mon(a), Da(n), Es(c)a

13 martie 2022
Cum să… păcălești că oricine… investește un leu, fie mai mulți, va ajunge… teslanian. În traducere liberă, nu în mai mult de patru luni, va ajunge… milionar.
M-am trezit deunăzi cu o… sticlă de plastic în curte. M-aș putea considera, precum Zelenski, ,,ratat”. Numai că de bombe, prea multe nu vor mai eșua în a-i face felul. E suficientă ultima.
Ucraina…. Ah, ce țară minunată! – a la Gyuri. Încă vreo două săptămâni nedormite ale președintelui, încă vreo duzină de clădiri dărâmate din loc în loc și ,,nu cedează” se va transforma în ,,nu mai există”.
Pricep că 8 martie… e cu femei. Să nu uite dânsele că urmează multele pahare și bărbatul la rând, căruia nu-i prea pasă de slogane gen ,,frumusețea salvează lumea”. În fapt ea a nenorocit-o.
Să vă mai gândiți de ce unora le place… viața și energiile rusești. Neamțului și ungurului, de aceea, puțin le importă de ce vor englezoii și frații de peste ,,prutul” oceanic.
Ce te pot învăța sondajele de opinie: că numărul tolomacilor este la nivelul sfertului național. Restul au rațiunea acolo unde îi este locul și refuză o eventuală chemare la oaste.
Veștile despre război și cei ce le împrăștie aparțin azi defetismului. Sau zvonisticii neîntemeiate. În baza acestei noțiuni, nici nu contează cine flutură flamuri false, cine se joacă de-a ,,ia foc nucleara, nu ia foc”, ,,e bombardată centrala”, ,,bomba a explodat la un kilometru”, important este cine va suferi consecințele: noi. Fiindcă unul nu cedează, iar celălalt e vodă în Asia lui.
Volodimire, Nato nu îi este frică de Rusia, ci de acțiunile mai devreme menționate. Că un eventual măcel ne afectează pe toți. Adio plaje, miliarde de dolari, adio toate. Nu-i atât de responsabilă ca tine, cel care nu poate abdica de la mandatul obținut de la cetățeni, că ei vor răzmeriță. Dac-ar fi după tine…. Dar și tu ești cetățean.
Băieții știu. Unde sunt laboratoarele, câte funcționează, ce micșoare microorganisme manipulează, câte stau la păstrare. Și mai știu și altele, doar ei le-au înființat.
Bă puștiule! Ceru-i mare, cine să-i țină întregul cont? Cine ți-a promis că îți va sta scut deasupra, te-a înșelat. Iar tu ai pus botul.
Bune mai erau, Baidene! Să vedem cum se va simți americanul cu robinetele rusești închise și cu prețul la galon triplat.
Un general ce-și poate dori? Să-și facă meseria. Un dram de criză, un dram de dorință, o nație chemată la arme.
Nu prea știu cum se poate naște o legendă, ucraineană, în câteva zile de beligeranță. E cam mult….
Poate ai dreptate, poate nu. Ce nu prea înțeleg conducătorii, presupuși în sine și așternuți o perioadă în catastifele statale: vin și pleacă. Despre Klaus, sfântul de România: vai de beneficiul lui după doi ani, împliniți, dar nefinalizați, de virusuri rebele și posibili alții de degringoladă militară. Nea Cristoiu!
În altă parte n-ai găsit să oblojești rănile nației ucrainene, tanti Leyen? Ungaria nu poate, Polonia nu vrea, Belarus să n-audă? De-aia?

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share