Brigada diverse – P(i)a sar(e) (i)nic

25 decembrie 2021, 2 ianuarie 2022
Iar dacă vi-s ude cearceafurile peste noapte, indiferent de prestații, să știți că sunteți virusat.
Ia să te văd, bre nea Ryanair, cum reacționezi la destăinuirile ,,mamălui” Pfizer? Mai sunt idioți doar nevaccinații sau mi ți-i cataloghezi inapți mintal și pe ceilalți? Ia de colea viruselul de la vaccinelul numărul trei.
Gazul rusesc, prețul european. Ieftin, respectiv exorbitant. Jubilezi, nea Putin.
Obiceiul pământului. Să am pardon, al presei locale. Să tot transmită mesaje de la mulți ani de la edilii tuturor coclaurilor din împrejurimi. Ca-n anul din urmă.
Și cu asta basta pân’ la or-aiasta.
…………..
Cam de la Eminescu citire și de la efori… demolare. Fie și pentru a reclădi alta mai de soi.
Care familii, inovatorule conducătorule medicalule? Cele de se întâlnesc din an în Paște? Înțelegeți acușica expresiunea românească? Că ne suferim unul lângă altul doar în decembrie și-n mart-aprilie-mai și-atunci așteptăm să ne dăm în cap și să ne certăm?
Nici roboții nu pot anticipa, mă rog, cei ce-i asamblează și le programează ,,viața”, când le va fila ,,lampa”. Darămite omul neglijent al zilelor noastre, olteanul nostru hâtru. Ce, nu i-ar conveni să-și anticipeze ziua, ora și secunda când ar putea suferi un atac de cord, un accident de mașină sau…? Onor SAJ Gorj, îngrijorat, dictând stoparea acestora.
Mamă bună, tată rău. Ea fecundă, el steril. Dar îs toți nouă în ograda lui. Până la pronunțarea divorțului. Să repet? Să reamintesc că programul genetic al femeii este complet diferit de al bărbatului, că știe când, cum și cu cine?
Când li s-o împlini sorocul, de n-or fi extratereștri și-or avea în portofoliu cele nenumărate vieți MacLeod-iene, s-or sfârși infinitele amenințări cu iriticul covid, precum și cu alte nenorociri de șantajat și ucis omenirea. Vizavi de siguranța fauciană: nici Dumnezeu nu știe ce va face mâine, d-apăi noi și virusul. Până și Nostradamus s-a oprit într-o zi din predicții.
Așa Arafat, așa Rafila. Fiecare spunând pe la colțuri c-ar demisiona în contul neîndeplinirii propriilor dorințe. Ei și? Demisionați! Fiți bărbați!
De la o nevinovată urare la cine știe ce pretenții artistice e… contrar legilor fizicii, actuale, emise de același Eminescu.
Sunt șocat (!). Abia acum au realizat că nebuna boală, deși pulmonară, este de fapt sanguină, că mitocondria conținută de sucul vital își face de cap, nu surata din bojoci.
Pfii! Cine s-ar fi gândit cât de dăunător este unul ca mine? Și pe jos și maxim pe bicicletă omor economia mondială. Nu cumpăr de-aia, nu de-ailaltă, n-am nevoie de ăla sau ălălalt. Mă simt deja vinovat pentru foametea și bolile lumii, ba chiar criminal.
Și care sunt variantele existente? Că numai așa numărate, cu mutații cu tot, depășesc câteva mii. Pentru cele viitoare n-aveți? Medicamente vindecătoare. Chinezești.
E învechită suta optezi de mii, a trecut de mult de 200. Pe zi. Bag seamă că tot franțuzul are virusamente. Ori, după vaccin, testele te scot oricum infectat. Altfel nu se explică.
Ca mai sus. Poate fi trimis acasă, fiindcă se simte incomod pentru ceilalți. Rezolvare simplă, nea Raed, scrii mătăluță o demisioară. Or mai fi și alții capabili, altfel ne-am putea pune cruce și ne-am șterge singuri de pe hartă.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share