Brigada diverse – T(u) (a)i, (F)ran, dafi(n)i?

25 decembrie 2021
O diplomă de curaj cât o sentință la moarte. Mafioți te pusei să denunți, Roxano?
P.s-urile.
,,Gucci”-Fauci și măștile. Moșule, va sta lumea afară și fără botnița textilă forever, căci primitiv a fost și va rămâne. Subestimezi omenirea și marea ei putere de a o lua de la zero. Altfel era toată oale și ulcele de la primul hominid.
Te cred și eu, Mirceo, covid-covid toată ziua, mai vorbim și despre altele (același imanent plan de supraviețuire).
Vacanță permanentă mai bine. Și-om fi o nație de….
Substratul și dedesubturile sunt ocolite cu obstinație. Imunizare indiană cu morți pe măsură. Dar îndoită și neconcluzivă: urma scapă turma sau serul autohton are puteri vindicative miraculoase?
Înăsprire? Care? S-a circulat în draci, s-a mers la shopping cu puhoiul, s-a… alea toate. Unde să fi fost restricția?… Arafat… un mic pion pe scala câștigurilor marilor bogătani.
Cam netam-nesam aruncat în valurile știrilor, însă așa stă într-un amalgam jurnalistic și el, și India, și Europa care vezi doamne tot pune piedici ruperii mâței în două, adică: ori la bal, ori la spital. El acuzat de câștigarea simpatiei eterne în detrimentul ctitorului: omul.
E precum Nostradamus. Răpândac. Spui și faci. Induci termene pentru valurile (cineva sugerează pe cele păunesciene) și le împlinești la fix. Ceea ce nu dă dovadă de știință pe baze empirice – de la molimele biblice încoace -, statistice, ci de lucru cu bună-știință planificat (a se trece prin manualele de management).
’oleu! Ne-am născut obosiți, ba încă ne-mpovărează și pandemia cu una ,,specifică”. Bă, ni-s creierii defecți!
O triadă-trinitate de zile… imense. Marcel, trandafirel și bisericel. Căci lui, lui și lui trebuie să li te-nclini.
Tuse și mâncărime de gât. Apoi celelalte. O fi doar o gripă…?
Ca să nu consum ink-ul degeaba, așez africanii de sud repede scăpați de covid lângă israeliții prinși în pandemie – partea a cincea.
Apăi de gutui (se prelinsese dintâi pe lâng-un ef) mi-s sastisit. Și galbene, și cântate de la ăl cu tetina pân’ la ăl cu beșina.
Cultivat afară din târla lu’ ta-su, dă cu Dacia-n…. Iaca, de i se prindea rădăcina la scaunul de prim-ministru, cerea cu zece mâini fonduri europene, nu le punea la poprire.
Evlaviosului cu jilț de aur i s-a cam urât cu datul. Criză, dragi nevoiași!
Am scăpat de-o grijă (ca Becali anterior), studioșii descoperiră și statuară omicronul sub delta în clasament. Deși rapid, totuși mai blând.
Că merge omul sănătos și se poate întoarce mort. Soarta voluntarului în interesul omenirii. N-a murit însă niciunul din studiile mai noii tulpine.
Nici n-a început bine mandatul și se vrea și al doilea. Condiționat, dar încrezător. Biden. Un fel de Mircea cel Bătrân eminescian.
De la neamț venind, să ne conformăm. Și-a patra doză.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share