Brigada diverse – Ist(e)ria al(d)inelor

12 aprilie 2021
I-e soarta pecetluită. Pandemică.
În apărarea medicilor sar jurnaliștii. După terfeliri care mai de care. Se alege un ,,pacient” intervievat, un ,,reporter” consubstanțial – era un invers – și se procedează polițisto-avocățește: ,,Știi de ce doftorii te-au dat cu săpun pe la încheieturi?” – parafrazare. Răspuns în doi peri (rămași după crizare), o rememorare a filmelor de groază: ,,… eram agitat și tentat să am gesturi agresive.” Tres semanas la ATI sunt cât o viață de om pe muchie de bisturiu virtual: scapi sau sacul negru te paște (am văzut în filmele cu nino-nino). Ce lucruri nesăbuite să te apuce când oasele-s anchilozate, iar plămânul abia pâlpâie sub ventilația mecanică? Că-l am martor pe nea Vasile Ghinea, apelat și-nainte, și în timpul, și după marea criză. Abia putea vorbi, abia putea trage aer în piept și abia dacă pășește-n neantul vieții de apoi. De după infectare.
,,Cu autop-sia (!), frate,/doctorul a spus:/ Să-l deschidă dracu peste/ zece ani, în vis!” (eu am șchiopătat rima). Dintre melodioasele melodii melomanilor muzicilor lui Geambașu. Remaiate.
Nu se mai putea. Invadaseră leprele Europa, de aceea o cură de dezintoxicare națională nu strică. A! Și-nc-o chestie. E alegerea lor, celor câțiva, să-și țină porția de vaccin pentru uz personal. Că doar nu ne-au adoptat ca să ne țină pe trai neneacă pe banii lor.
35 la Colentina, 16 la Colțea, 2 la Georta… 1428 toate, coane… ministre. Poate unu, două… sute….
Ce n-ar da ăștia de-acu să adune mai mult de 50 de inși la un protest anti. Restul sunt pe la promenade, la terase.
,,Fenomen” comercial. Literar mai rămâne de văzut. Că de-alde Maja or mai fi. Și-ar însemna să arunci toată beletristica la gunoi.
Ce ieri era 1 iunie, azi se transformă-n 1 iulie, iară mâine….
Înainte se stătea smirnă la decernările de premii. Acum se strâmbă fiecare după posibilități. Fetele cu crăcire după crăcirea scrimologică.
După cântatul în baie, cel din Vamă e….
A povestit omul, cum a făcut facultate, practică prin Franța. De-acolo învățătura, p-aici aplicarea. Arafaturi….
,,Este un test care nu este invaziv.” Halal limbă. Discuția se plasează însă la modulul școlar ce impunea examinarea bacteriologică. Înainte obligatorie, pe timpurile astea ignorate.
Construiam fiecare câte un spital de ne mergeau treburile ca lui Becali. Așa, ca idee, cine i-a urat câte-n lume și stele și mulțumit dumnezeiește, ar putea să ne înainteze tuturor câte-o astfel de binecuvântare.
Cinci cuvinte: vaccinare, obligatorie, necesară, societate, democratică. De genul capitalism-democrație. Autodeterminare, organizare socială, nevoie, impunere, injectare. Cu totul diferite.
Dur? Radical! Tăiatul membrelor echivalează în orice situație cu decesul. Și n-ar fi trebuit o verificare minuțioasă, o testare îndelungată, o observare atentă pentru AstraZeneca? Pentru oricare dintre vaccinuri.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share