ABC ITHome

ABC IT Beneficii 3

ABC IT

Beneficii
3

windows_system_logo_icons_icons_pack_120736

Bănuiam eu că rămăsese câte ceva de spus. Revenim la Panoul de Control, cel care ține evidența multor componente atât software cât și hardware.

În ordine, alegând din fereastră modul de afișare după categorie (View by: Category), în lista pe două rânduri apare System and Security. Fiindcă n-am aprofundat datele acestea atunci, voi arunca pentru fiecare domeniu cuprins în acest capitol de control o privire mai atentă. În rândul unu se situează Action Center (centrul de acțiune) cu subpunctele: Review your computer’s status and resolve issues (examinarea stării computerului și rezolvarea problemelor) unde aveți se afișează o listă cu mesajele recente ce privesc o serie de neajunsuri pe care calculatorul vi le semnalează în ceea ce privește securitatea, în special tot ce ține de programele de tip antivirus, și toate celelalte probleme legate de mentenanță cum ar fi curățarea spațiului de pe disc, repararea Shortcuts-urilor, verificarea datei și orei și alte zone de interes; Change User Account Control Settings (schimbarea setărilor de control a contului de User), opțiune ce vă lasă să alegeți între a primi notificări despre programele ce încearcă să facă schimbări în calculator sau nu, dar și două stări intermediare între acestea; Toubleshoot common computer problems (depanarea problemelor comune ale computerului) are o listă cu cinci itemuri care fac trimitere către domeniile respective de lucru; și Restore computer to an earlier time (restaurarea computerului la o dată anterioară) care va reface sistemul dacă ați avut inspirația de a vă face o copie de rezervă cu ceva timp înainte când calculatorul funcționa la parametri să le spunem ideali, dar așa cum înțelege fiecare idealismul Windows-ului.

Punctul doi se referă la Windows Firewall (paravanul de protecție al Windows-ului) unde se face o verificare a stării paravanului (Check firewall status) și permiterea unui program să treacă de paravanul de protecție (Allow a program through Windows Firewall), loc unde puteți bifa dintr-o listă lungă unul dintre nume sau puteți adăuga un alt program ce nu se găsește printre cele enumerate. Punctul trei are denumirea System și cu trei dintre opțiuni View amount of RAM and processor speed (vezi memoria Ram și viteza procesorului), Check the Windows Experience Index (verifică indexul Windows-ului) și See the name of this computer (vezi numele computerului) vă listează o serie de date informative despre toate cele amintite înainte: procesor, Ram, grafică și altele ce țin de partea de sistem și de componente ale lui. La numărul patru se înscriu toate înnoirile pe care aveți posibilitatea să le încorporați în Windows, dacă dețineți o licență legală sau pentru celelalte programe instalate în computer: Turn automatic updating on or off (porniți sau opriți updatările automate), Check for updates (verificați dacă sunt updaturi) și View installed updates (vizualizează updaturile instalate) unde găsiți o listă cu toate reînnoirile de programe. Pentru punctul cinci, Windows are pregătite câteva opțiuni pentru alimentare (Power Options). Fie dați click pe această titulatură, și atunci veți putea încerca una dintre cele două planuri Balanced și High Performance, fie alegeți bucată cu bucată fiecare dintre cele trei posibilități: Require a password when the computer Wakes (se cere o parolă când computerul se trezește) și vorbim despre starea de ,,hibernare” a calculatorului, cea în care resursele de alimentare sunt folosite la minim prin renunțarea la alimentarea Display-ului, Change what the power buttons do (optează pentru lucrul pe care să facă butoanele de alimentare) și vorbim aici despre cel de închidere și cel de punere în hibernare, și Change when the computer sleep (optează pentru când computerul hibernează) iar aici se alege un timp după care nu se uzează calculatorul acesta să închidă Display-ul sau ,,se pune pe somn”.

Backup and Restore nu mai are nevoie de nici o prezentare: face o copie de sistem sau restaurează sistemul după una dintre copiile amplasate după bunul vostru plac undeva într-un ungher de Hard disk. Opțiunile BitLocker Drive Encryption (criptare a datelor de pe hard disk) vă ajută să vă protejați fișierele de pe orice partiție a mediului de stocare intern de deschideri neautorizate. Ultima opțiune, Administrative Tools (instrumente de administrare) are cinci subpuncte și vă ajută să eliminați date de pe Hard disk, să-l defragmentați, adică să grupați datele stocate într-un spațiu unitar, nu așa cum au ele obiceiul să-și găsească loc, și să creați partiții sau să le formatați. Ultimele două opțiuni se referă la vizualizarea evenimentelor anterior prezentate și un orar cu sarcini.

Al meu spune că se încheie aici, acum prima parte a prezentării Panoului de control.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share