Brigada diverseEditorial

Brigada diverse – A(k)a (G)ea L(o)ri

22 octombrie 2023
Ta-su în mașină, mă-sa în automobil, el de 10 ani tot în autoturism. Desigur, nu singur, dar nici cu părinții, ci cu sora. El fără minte, nici soră-sa de 11 ani…. Merseră așa, de supărare, 300 de km, că le-a confiscat mumă-sa „jucărelele” electronice. Iaca azi, venind agale-grăbit de la gară – se poate: în sine să ajungi mai repede, în fapt abia să te miști -, în intersecția Lalelelor cu Păcii, un tip „bronzat” își ținea „porumbelul” pe brațul stâng și volanul cu dreapta. Porumbacul guțan, vreun an și juma’. Până la legea aceea care să facă ordine, îmi mai răcesc gura degeaba. Și dacă tot mi-o răcesc, să le mai atragem atenția caraliilor și șoferilor din trafic, care parcă nu există, să se mai uite stânga-dreapta și să mai tragă de urechi, măcar, pe ăia nepotriviți….
Încă nu s-au deșteptat moldovenii din R. Moldova, altfel n-ar mai umple sălile pe la filmele propuse ca activitate de alți moldoveni, dar d-ai noștri, și pe bani buni. Zile de pelicule românești.
Medicii și litera lor de lege. Să iau așa, de control, pe cei ce prognozează vremea. Care acum două săptămâni dădeau „prăpăd” de la 1 noiembrie, azi mutând vara până cel puțin la Crăciun. De aceea nu pot să iau de bună părerea că nitam-nisam, din 2030, omulețul pământean va lua niscai ani în media de vârstă. „Ar putea”-ul introdus în ecuația schimbărilor jurnalistice. Pornind de la premisa că o urare evreiască propune 120 de ani limita unui trai uman.
Nu e prea puțin un top de 50 de profesori de elită? Ne întrebăm uimiți cum de una de-a noastră, mai și de-aci, de la Focșani, e între ei? Să nu. De-alde Cv-uri trimise, apartenența la grupulețe de dau să refacă sistemul de învățământ cu metodele lor, ași!, noi. Prostii. Am mai asistat la o așa-zisă „prelucrare”. Și plătită, și „ordonată” ca și cum profesorii erau copii de grădiniță. Întinsese tot una din astea cu specializări precum educația muzicală a focșănencei o sfoară pe pardoseală, având pretenția că este nu știu de linie diriguitoare. Sunt cu zecile de mii pe planetă cu vocație și cunoștințe enorme și nu i-a băgat nimeni în niciun clasament. Și dacă e atât de titrată, de ce naiba mai stă în România?
Și ce, dacă acum pare mai tânără ca în tinerețe, Loredana chiar are fason de puștoaică? Ați stat vreodată lângă ea să vedeți câta capul de bou are și ce târtiță de dos?
Deh! Să-și consume viața cu un ăla…? Ăla soț, ăla diagnosticat cu cancer, ăla pus în situația de a i se mai pune un diagnostic mortal: divorțat. Nu suportă femeia. Da’ la înmormântarea prietenului a fost. M-am dumirit totuși și pot certifica inevitabilitatea gestului. Ea rusoaică, el și elvețian, și mai bătrân cu 15 ani (însă 37 de ani nu-i pragul începutului bătrâneții), și cu cancer de testicule (nu unul din care să faci o tragedie). Dragă Yana, succes cu următorul!
Normal! Pe ce că îi au pe cap tot weekendul, mai vreți să le prelungiți agonia cu încă 24 de ore? Se experimentează, dacă nu știați, „săptămâna” școlară de 4 zile. Profesorii cică-s în extaz, părinții însă, sunt foc de supărare.
Măi Alex de 27 de ani, ți-ar putea fi bunic. Lasă-i și lui libertatea de a circula ca șofer în Bucureștiul în care sigur, chiar dacă ți-a fost loc de maternitate, nu ești get-beget de la oricare spiță în sus. E plin de moldoveni, olteni și mai ales de cei care vor să se ridice cu tupeu deasupra oricui.
E ca apa aia cu uraniu sau ce naiba era substanța din care un american mai pragmatic a făcut avere. Să vorbești tu, ministru al energiei, despre izotopi de la centrala nucleară a Cernavodei ca salvatori pentru tratarea cancerului, este, oricâtă dreptate ar avea cei ce au patentat asemenea tratament, o crimă. Știe oricine ce efecte nocive au elementele chimice radioactive și derivații și cu ce repercusiuni. Ba dă drumul din nou la apa grea de la Drobeta. Să ne păzească și să ne ferească… de consecințe.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share