Brigada diverseEditorial

Brigada diverse – (P)a, coad(e) (r)ozii!

14 septembrie 2023
Câte țări sunt recunoscute pe Pământ? 236. Într-una dintre ele s-a organizat olimpiada de geografie. Evident internațională. Că suntem buni cam la toate, nu se mai discută.
Mare vampir! Unul de șapte ani, de prin Polonia. De hăt, din perioada medievală.
Nea Tataee ar trebui să se mute cu mintea cândva prin anii 90 când ațâțau hoardele încă blânde de tineri să facă pe șmecherii. Așa ar renunța să-și exprime nemulțumirea că puștanii nu cunosc regula ,,oferă locul din tramvai unuia mai în vârstă sau femeilor”.
,,Literatură” de buzunar. Nimeni nu mai spune nimănui că tinerii școlari nu sunt primii pe pământ în situația viitorilor examinați, că…. O fetișcană ne dezvăluie că din clasa a 11-a, dar din semestrul al doilea, nu a încetat să citească zi de zi, să-și clădească o ,,bază stabilă de cunoștințe”… pentru a deveni aspirantă în domeniul medicinii. Solidă, fato, nu stabilă!
Au! Doare, domnilor intelectuali! De parcă prezența în topul 1000 al facultăților mondiale ne-ar fi făcut o onoare deosebită, acu că nu mai suntem nici măcar acolo.
Mi se pare mie sau o lună nu este cât un anotimp? Sigur nu. O propunere năsăudeană, vrea să aducă în fiecare anotimp pe cineva care să stea o lună într-un sat ca să le arate țărănușilor de-ale teatrului, programării pe calculator și arte marțiale. Și restul de 2 luni ce fac ciracii? Însă nu rezultatele par să conteze în ochii inițiatoarei, ci ceea ce vor percepe instructorii, nevoiți să trăiască ,,după regulile satului”. Ce mai experiență propune, de refuzat categoric.
O bună învățătură pentru sistemul judiciar pe de o parte și cel social-educativ pe de alta. Uite cum în Sua găozarii primesc ceea ce trebuie după un accident cu multiple victime: pedeapsa cu închisoarea pe viață.
Oricum, fructele sunt cel mult de la ăl de sus și cel puțin de la mama natură. Prin urmare, festinul cu poame se datorează lor, cel ce le-a cules are o foarte mică contribuție, încât oferirea gratuită a lor pentru a reveni bătrânilor de la nu știu ce azil, publică, dă dovadă de grandomanie.
Luați-i tableta, pe care ziceți că i-ați pus-o în brațe micului la 2,4 ani de a învățat și vedeți dacă geniul se comportă la fel de bine fără.
Prin vară cam la fel spuneam. Că litoralul este cel mai cunoscut caz social. Este întreținut de fiecare dintre turiști.
Și Ioan Pop a sărit prea sus ca să considere un ăla micșor, un ,,artist”, Claudiu Dumitrache ,,intelectual care poate coagula suflete”. Ba alta îl consideră aproape Mihai Eminescu la nivel de creație. Of!
Iaca, Rockefeller și canibalii. Viu, cică, gol și pe deasupra războinic. Ce le mai place americanilor să fabuleze.
După ,,mai puțin de jumătate de oră de interogatoriu” nu este corect să se deschidă dosar penal. Indiferent de nume, Pascu, indiferent că era drogat, indiferent dacă a omorât în accident doi oameni. Și mă mai miră ceva. Ce droguri sunt cele cinci, consumate, ce nu l-au trimis direct la perfuzie în comă totală? Apă de ploaie?
Nici olimpica de 19 ani nu a fost mai brează. Și tocmai fiindcă a bușit-o sângele doar după trei feluri de ,,cocaină”, mă așteptam la Pascu să fie cum spuneam. Dar la fetica de la Piatra Neamț lucrurile sunt mai complicate. Cu ștergeri de mesaje din telefon, cu băiat de bani gata….

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share