Brigada diverseEditorial

Brigada diverse – (A)lan-da(l)a (t)ala (i)elelor

11 iulie 2023
Azi tot despre școală. Despre cum arată două eleve. Cea de 18 ca una de 14 și una de 14 mai ceva ca una de 18. Cele două zeciste – îmi amintesc cu surprindere de la întâlnirea adventiștilor, eu în calitate de asistent la sunet (să nu creadă poporul că am trecut la altă religie, deși mulți ar băga mâna în foc curajoși, date fiind ,,proastele”-mi obiceiuri: nu beau, nu fumez…) cum din senin s-a strigat ,,darul”: zecimea -, sunt: o ,,mândră” de ispravă din neam, prima declarativ (aș fi spus singura, căci viitorul nu rezervă totdeauna sperata continuare, ba chiar deloc), intrată cu maxim la medicină: o fetișcană prea matură la chip (deși mamaia arăta mult mai trecută la paișpce), sibiancă (sans liason entre i et a, a la Iohannis), dintre cele momite cu crezul dual Dumnezeu-eu.
C-acum câteva zilișoare un cineva, uitai complet cine, mi-a destăinuit din planurile de mai sus. Cum că se pregătește din nou o închidere în case. Bucura-m-aș de-ar veni o nouă pandemie. Ca și mine, englezii sunt ,,dresați” să-i supraviețuiască.
,,Păcat” de așa ,,bunătate” de prim-ministru olandez. Să-și dea el demisia fiindcă se merge înainte cu politica de primire a emigranților. Nenicuță, e un pas important. Fie ca… el să se constituie în acel șut în dos pentru întreaga lume. Să mai stea omenirea la ea acasă.
O, ce…! Hai să simplificăm, ca să nu mai acuzăm. Faceți, stimabililor, o cartotecă cu întrebări și răspunsuri. S-o ia elevul examinat cu mânuța lui, s-o introducă într-un aparat, să i se dea o copie la lucrare apoi cu rezultatul. Grilă. Ca să nu mai conteste nimeni pixul roșu al profesorului din comisia de corectare. Să nu ajungă pu…ștanii să dea cu tifla-n cel ce l-a învățat 8-12 ani toate alea.
Una este scrijelirea pe hârtie, lizibilă a limbajului cuvintelor, alta este să declari că ,,scrisul de…” face bine la creier. Pentru că n-am putut reproduce exact citatul, am pus puncte-puncte. În locul lor, îndemnaciul a desenat o mână, în loc s-o reprezinte în litere. Apăi….
Că multe mai vedeți voi, cei din cauza cărora s-a ajuns aici. Zici, Pipereo, că ne ducem în evul mediu în aplauzele idioților? Păi, cu atâtea libertinaje, la ce te-ai fi așteptat? Să se facă toți doctori, avocați, profesori universitari?
Corpul e mare. Dumnezeu, în cazuri din astea imposibile, e un simplu asistent. Dac-ar funcționa toate rugile fiecăruia…. Am fi scăpat măcar de idioții lui Piperea și ne-am fi transformat în societatea Sandrei Bullock înainte de scoaterea de la frigider a lui Silvester Stallone. Sănătate fetiței cu inima stătută o duzină de minute. Minte maică-sii de-acum încolo.
Tot la El…. Popese nu vor fi niciodată. Încât nu înțeleg ce caută la un seminar teologic o fată. Care la o adică nici sfântă n-o să fie, nici deșteaptă acum nu este. Cu toată contestația sa, de la 4,25 abia a ajuns la 6,80. De trecere, dar cam trasă de păr și nu tocmai onorantă pentru o asemenea instituție de învățământ. O fetică fără prea multă glagorie. Cât tupeu să ai, ca să le spui jurnaliștilor (mâine-poimâine la coadă la conferințele de presă ale antepreșcolarilor pentru că nu li s-a acordat Fb la sfârșitul grădiniței) că 6,80 e mai puțin decât sperai? Pun pariu că o nouă corectură ar aduce-o din nou sub linia lui 5. Dacă vă zic că tot soluția cartotecii rezolvă toți copiii obraznici.
Bine că accidentele cu țărani se întâmplă la țară.
Asta e așa, o concluzie de polițai…. Ce să caute culturistul la pescuit? N-avea program de sală? Să se mai înece și acoalea, la mal, la niciun metru de apșoară. E ață albă și cusătura de nepriceput. L-au aranjat sigur ,,băieții”….

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share