Brigada diverseEditorial

Brigada diverse – (T)alamul, B(e)be, l(a) od(e)…

23, 24 martie 2023
Arborele de, și l-a realizat tinerelul tot în cadrul meseriei pe care o execută? Tot pe calculator? Sau a iscodit hrisoavele și i-a dat cu 3,14 înmulțit cu Ștefan cel Mare? Deci încă un descendent ce mâine-poimâine va dori o postață din grea încercata Moldovă. Vorba dânsului: Unde sunteți, moldovenii mei? Acilea, bre! Căci de-ar fi să mă dau riguros la detaliile vieții, după cum scriseră alții, din curvar nu l-aș scoate. Așa că, pui de lele, vezi-ți de IT-ul tău și lasă-ți moșu-ți în pace.
Cei puțini se înmulțesc, chiar de le e vârsta în depășire și a cu coasa e pe drum. Un Andrei Șerban și-a permis să nu fie de acord cu trendul instituțional actual. Și a semnat demisia fără remușcări de la una dintre cele mai renumite școli de arte, de la clasa de actorie. Indignat de câteva chestiuni ,,minore”. Că a sa doamnă decan și-a dorit pentru postul vacant un candidat care ori femeie, cu atât mai bune gay, sau bărbat, bun și gay, dar și portorican ori negru. Că la un concurs de roluri un el spre devenire ea a dorit să joace Julieta. Andrei nu, comisia că de ce nu, el-ea-ua că să-l învețe Andrei să fie Julieta. Că afurisita de America, așa cum mai tot opinez și eu din surse, e a naibii de socialistă.
Ne mai trezim și noi, Ioane? Ne mai învățăm și noi copiii neconstrânși? Nu facem același rău precum ăi din urmă cu 34 de ani forțând elevii să studieze istoria comunismului? Și care istorie? Presupun că nu aceea în care s-a construit, s-a muncit și s-a propășit și cel din urmă om.
După un calcul simplu, numărul de nopți nedormite se obține adunând cele consumate la nunți, botezuri, onomastice, zile de naștere, evenimente de altă natură – cam peste 1000 – și partea din zilele fără strop de lumină afară de cea a monitorului de calculator, însumând 3000. Cu atât mi-a îmbătrânit creierul, după spusele cercetătorilor, înmulțit cu 730 de zile. Adică azi, la ora aceasta, 4000 x 730 ar echivala cu…. Dar nici Matusalem nu se putea lăuda cu asemenea performanță. 8000 de ani. Ca să înțelegeți de ce sunt mereu suspicios când fac destui experimente fără acoperire și obțin rezultate ,,fabuloase”. Imposibile.
Castanele sunt bune? Ce de întrebări stupide. Auzi la ei: ce mâncăm dacă vine asteroidul? Păi, mai mâncăm ceva?
Asta se întâmplă dacă lăsați copiii să debordeze de fantezie. Nu fac diferența dintre povești și realitate. Să citești despre niscai pisici războinice și să ți se facă să pleci pe urmele epopeii lor literare.
Ingineriile bancare continuă să mintă. Deopotrivă jurnaliștii. Ca să vedeți cum funcționează această metodă. Ție ți se șterge datoria de în lei, dar codebitorilor nu. Li se cere exact cât dublul datoriei.
……………….
Orice creștere de salariu este inutilă. Orice nemulțumire budăiană nu duce la niciun rezultat pozitiv. Vrem mai mult. Toți. Știți ce se întâmplă când sațul lipsește cu desăvârșire. Acumulezi până plesnești. Doar în urmă cu două zile m-am trezit cu o creștere bruscă de preț. Peste noapte, 350 de grame de salam victoria a adăugat 20%. 30 de lei vechi s-au transformat în 36 de lei noi. Ne întoarcem rapid către anii 80. Și când o bui falimentul, să te ții, nene, că nu mai faci doi bani.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share