Brigada diverse – (K)im (l)a Rom(a)nă

14, 19 iunie 2022
Acum întrebarea este: care pod, Viorele? Cel peste pârâu sau cel executat de femei? Fiindcă nouă, bărbaților cotidieni, nu ne iese niciunul.
Uite-așa se face război. Îl încep unii și-l termină alții. Păi, măi nebunilor de ucraineni, de unde atâta armament personal ca să înfrunți rusul?
Pentru tine, Nuțica, de-o vreme, nu mai există privilegii. Dar și când deveniseși întâia ,,doamnă” a țării, nu-ți sufla nimeni în ciorbă în afară de Traian. El însuși bărbat, cu slăbiciuni.
Nu știu ce să zic. După normele unei morale de siguranță, asistentele medicale ar trebui să-și păstreze ținuta la cote ,,sănătoase”. Însă, la cum funcționează sistemul sanitar, fusta scurtă și halatul mulat, interzise de un spital, rămân singurul tratament de scularea bolnavilor din boală. Bărbați.
Ce șir de evenimente s-au derulat în mintea șoferiței sihlene, ca să se arunce din autoturismul în mers, dar cu motorul oprit, doar presa poate dezvălui.
Premii, frate. Cui prodest?
Care tineri și care comunism? Care nu se născuseră? Care a fost de fapt socialism? Nu numai presa scornește nebunii, ci și studioșii ăștia care nu-și problema ce sondează și pe cine.
Premii, soro! Ce treabă are Moldoveanu cu decernările și pentru ce? Și de ce bietul nefericit încununat cu lauri ,,etno-romantici” este înconjurat de o gloată de doamne și domni bordeșteni și nu de colegii acestuia?
E mult mai corect așa. Să nu se înscrie la un examen pe care știu că nu-l vor promova și care nu le va aduce mai nimic bun. Oricum rata de promovabilitate a bacalaureatului era cam la jumătate. Plus minus 10% nu contează. Iar dacă domnul ministru consideră dramatică situația, ar trebui să-și schimbe ,,cohorta” de consultanți prinși în bula propriilor neputințe și pretențiozități.
La noi în română viitorul verbelor se formează cu voi, vei, va, vom, veți și vor, în cele mai dese cazuri. ,,Vom putea”, stimați jurnaliști, stimată Ursula! Nu ,,putem spune peste douăzeci de ani…”. Cât despre Ucraina, să-mi dați voie să reiterez ideea că primirea în uniune va fi fatală. Așa cum îl vedeți, e mai pro Putin decât cred azi foarte puțini, unii chiar deloc. Ne băgăm singuri mortu-n casă.
………………
Tren. Alaltăieri. Mizil. O gară oarecare. Doi tineri…. Distinși. Un student. Un țigan. O discuție…. Am prins șirul de la schimbarea sistemului de operare, de la Linux. Cât a apucat studentul să înceapă prelegerea abordării limbajului pieselor electronice. Transformată la urgență de etnic în scop…. ,,Învață-mă, frate, ca să pot sparge conturi bancare.” Doi-trei ani până la zece înaintați. Contraargumentați de novice cu exemplul unui ăla, ,,o panaramă”, ce și-a luat apartament, mașini… din această îndeletnicire, gata să pună rămășag că poate deprinde ,,meșteșugul” din câteva lecții. Tren. Ploiești sud. Rom autodebarcat.
Și tinerii după cei maturi. Soldați, generali, comisari și tablagii plini de bărbi. Aidoma lor, elevii din clasele terminale liceale.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share