Brigada diverseEditorial

Brigada diverse – (Ș)ei, tra(p), (c)ai

17 aprilie 2022
Ia colea un bulangiu. Ba cântăreț, ba ministru, ba președinte de mini stat. El însuși trecându-se în cartea premierelor mondiale. Fi-v-ar San Marino de râs!
La ce se referă dilema? La neelucidarea locului în care a ajuns, la numărul de piese din tezaurul lui Decebal sau la probabilitatea existenței lui!
Și cine te obligă să stai cu rusul la masă, canadianule? Da’ mai ieri vă pupați la G20 bot în bot.
Când pui Abramovici, clamatele otrăviri de personalități ruse (deh, și adept al apartenenței la nația israelită) mondiale în contextul războiului actual și gazele lacrimogene, se tinde către o sfruntată acuzație nefondată. Iar ziariștii ar trebui să știe că oricât de incitant titlul, conținutul produce lehamite. De astfel de jurnalism.
Părăsirea teatrului de război în căruță și cu măgari implică să o fi avut și să-i fi deținut cu mult timp înainte. Și pleacă omul cu ce are. Cucoana însă, elegantă, ca la sfârșit de civilizație, cică.
Aoleu! Ia uite, bre, cum se transformă omul în cetățean, cetățeanul în politician, politicianul în președinte și fostul președinte în zeu. Nu mâncător de semințe (totuși băutor de un deget de whisky), nu călător cu taxiul (în schimb împărțitor virtual al mijloacelor de transport în comun – autobuz, tramvai), nu oricare președinte, dar participant la discuțiile americanului Deveselu.
Da. Alternativa lui Spiderman și Batman a fost întotdeauna războiul, înfățișat în desenele copilului nevestei președintelui ucrainean, Zelenska. Disperată – tiktok pauză, călătorii lipsă -, păzită și adăpostită – în timp ce alții stau descoperiți în fața bombelor și rachetelor, cele antitetic puse în fața anterioarelor.
Ea întristată, bărbatu-său în aceeași notă dictatorială către Norvegia: Bă, mai scoateți niște energie pentru noi! A! Și pentru UE! Pișicher….
Dictate noi zelenskiene. Lege de restricționare a informațiilor despre război. Jurnaliștii supărați, cu păreri contrare despre răspândirea atrocităților rusești în Ucraina, zic ei, folositoare țării asaltate. De partea cealaltă, întreaga nație indignată că se bagă alții în oala lor, judecând echipele de filmare agente ruse. După părerea mea, împărtășită: lasă-i, frate, să facă borș, să se omoare între ei, dacă asta doresc.
Deziderat volodimirian: arme și sancțiuni. Fiindcă acela ce nu se conformează vine acasă! Eșec, deci, pentru ambasadorii din Maroc și Georgia. Oare nu vede nimeni din ce plămadă-i fabricat fostul comediant?
Habemus primar indian, de ce n-am avea, of course, și rusnac în Camera Lorzilor pe viață? De-aia nu-mi place deloc ,,împărăția”!
Nenică, locomotivele sunt la căile ferate. Zelenski, analiza asta a împăunării tale o va face Nato, ea va stabili dacă ești un plus sau în plus ca posibilă aliată, câtă putere ai putea să-i conferi. Da-s numai vorbe toate, mai ales cea cu locomotiva, un posibil cui în talpa organizației. Cred, abia acum, că a jucat mult prea mult timp Counter strike președintele și se visează cel puțin țarul Nicolae în zilele lui de glorie, dacă nu Napoleon, Cezar sau Alexandru cel Mare.
Ceva cu parfum de 2020-2021. Covidul creează leziuni cerebrale, după noile studii, nu doar micșorează creierul.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share