Calendar științificHome

Calendar științific: 12 iunie 2015

 

12 iunie

12 iunie

Pe 12 iunie 1982 se stingea din viață Karl Ritter von Frisch,  etolog austriac, laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină pe 1973, împreună cu Nikolaas Tinbergen și Konrad Lorenz. Munca sa s-a concentrat pe cercetarea percepției senzoriale ale albinei melifere, el fiind unul dintre primii cercetători care au descifrat semnificația dansului albinelor. Teoria sa a fost la început contestată de alți oameni de știință, și primită cu scepticism. Recent însă s-a demonstrat clar că este corectă.

Pe data de 12 iunie 1913, pionerul animației, John Randolph Bray, realizează prima sa animaţie, “The Artist’s Dream (The Dachshund and the Sausage)”. Este primul desen animat făcut în Statele Unite ale Americii cu tehnici moderne, care suprapune desene transparente peste un fundal fix. Puteți urmări acest film aici.

Pe data de 12 iunie 1843 se năștea  Sir David Gill, astronom scoțian cunoscut pentru măsurătorile sale privind paralaxa solară și stelară, calculând distanța Pământului față de Soare și alte stele și pentru folosirea fotografiei în cartografierea boltei cerești.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share