Brigada diverse – A(u) (b)ani (V)ali, (D)ani…

12 septembrie 2021
E mai sigur. Perdeluța, tabla de scris școlară, rezultate neviciate de văzul și mirosurile feromonice. Cândva separați cu totul elevii. Fetele cu fetele, ghiolbanii între ei. Un bun exemplu afgan.
Opt la unu, scor de maidan. Octetul polițienesc, solistul ,,răpus” după o bâtiadă pe spinare cu uniformă și-o mașină din dotare. Până la urmă dreptatea… răzbate.
Ce să însemne o mască de contrafacere? Mai nimic, cârpe sintetice….
Ia să fi fost boieri la masă și nu muncitori scăpați de la schimbul unu. Nu s-ar mai fi ignorat beligeranții scenei politice.
Demisiile…. Promise, solicitate, împlinite la sfântul așteaptă. Curaj, politicieni!
La americanii Sua-rezi se practică ,,para-ndărătul”, nu gânditul românesc. Se cheamă compensare și are ca efect, în cazul nelegiuirilor prim-ministrului, informările și dările de seamă ocazionale. Și pâra puerilă cum că se cam clatină picioarele scaunului guvernamental.
Prinsesem, să-i spunem, drag de câțiva oameni…. Se face însă că aceștia au început să se considere… cel puțin baci la stânele edilitare. Gata să își mute turmele pe alt imaș… doctrinar.
Siderare? Ba. O normalitate ajutorul dezinteresat al angajaților pentru biata primăriță unguroaică. E ca și cum ai aduna mărunții, cele 858 de ,,contribuții”, în orice monedă și multiplicare, jignesc pozițiunea și starea întâii gospodărițe.
Concurența înseamnă altceva decât în viziunea șefului peste sistemul aferent. Sfidător, grăiește națiunii despre ,,normalitatea” adaosului permanent la energie, mare, mai mare, enorm de mare. Concurența… – o îmbinare de competență și continue ofertări, din ce în ce mai mici. Așa se câștigă capitalist jocurile.
Dihonia liberală. Vendete au mai fost, iar Cîți cu nemiluita.
Dublul titulaturii, triplul conținutului. Obișnuit cu stilul jurnalistic, al celor ,,mari”, rămân la numărul pe care mi l-am propus: 1/4 din raportări.
Credeam Canada raiul trăitorilor. Se pare că preferă iadul pe care-l pregătește temeinic prin gestul – fascist – de a arde unele cărți. E drept, țin de cald, dar numai o perioadă.
Glume. Declarații neacoperite. Gogoși de om cu frica…. N-o să vadă nimeni vreodată nici a zecea parte din subvenționarea facturilor.
Lipsește vehemența. La fel ca-n legi. Ar putea…. Cine să-și piardă licențele?
Paradigma ne omoară. Una se vrea imunitatea, alta protecția. Ultima preferată de foarte puțin timp încoace.
De parc-ar fi diferențe…. Poate una nesemnificativă. Plămânul afectat….
De-ai apucat să îmbătrânești, o mie de leacuri și miliarde nu te mai fac tânăr.
I-aș zice una lui Kimmel, ca de-a noastră: Să mori tu, că trebuie lăsați nevaccinații să moară?
Unii așa, alții, Oms, că o mie de vaccinuri nu produc eradicarea covidului. Să mai crezi vreunul….
Nu eram pregătit să înfrunt imunizarea, acum sunt sigur, chiar de-s trecut de adolescență, că mai periculos este vaccinul decât infectarea. E studiată….
Când există carte, se-mbățoșează și cititorii cu conținutul. Bine că-s morți vizații.
Ba bine că nu! Îi dai afară cu pușca la tâmplă, apoi îi rogi să se întoarcă. Prost o fi englezul ăla să revină în ambasada din Afganistan.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share