ABC ITHome

ABC IT Internet 2

ABC IT

Internet
2

internet abc it

Nu este rău să mai asculți și de prieteni câteodată, în felul acesta poate îți mai revizuiești din atitudine și poate faci și un upgrade cunoștințelor, eronat înmagazinate uneori.

La trimiterea către șpaltul electronic, acum câteva seri, mereu înainte de douăsprezece ore din noapte, colegul de încăpățânare ziaristică, Marius, m-a avertizat că i se pare neadevărată prima afirmație, cea în care combăteam în fuga calului cele trei platforme care sunt la zi cu funcționarea, Chrome, Mozilla și Opera și am încercat să-mi susțin argumentele cu propriile experiențe pe care le voi aminti, tot așa fără prea mari tam-tamuri. Nu știu cât este de vinovat Windows-ul, dar pot spune cu certitudine că în anumite cazuri, să le numim speciale, cele trei motoare de căutare, plus Firefox-ul, cel pe care Marius îl folosește în mod curent, crapă pur și simplu. Vrei acces și nu mai vrea ea platformă pentru Internet. Cum procedezi? Dacă nu ai pe nicăieri prin calculator kit-ul sau executabilul de instalare, trebuie să deschizi ,,hulitul” și greoiul Internet Explorer și să readuci în Hard disk progrămelul care ție îți plăcea enorm și în care foloseai un set de instrumente cu care te obișnuisei. Tocmai pentru că acestea au probleme, spuneam, când și când, și în Win XP au destule, eu m-am îndârjit să uzez ,,old” IE, cu toate anunțurile și avertismentele pe care orice intrare pe Site-uri mi le tot afișează sub bara de unelte.

Deja am doi clienți care m-au și anunțat că Mozilla și Chrome nu le mai funcționează și nu este prima dată când ai mei frați, mai puțin inițiați în ale tertipurilor și jongleriilor cu date de calculator, îmi solicită să-i scot din încurcătura de a nu avea acces la informațiile rețelelor planetare Web. Și lucrul ăsta s-a petrecut exact a doua zi după discuția cu Marius. N-am intenționat și nu vreau dinadins să laud acest IE ,,instabil” și ,,consumator de resurse”, ci doar să vă fac cunoștință mai bine cu ,,bucătăria internă” a Windows-ului de unde acesta nu lipsește. Este adevărat că înainte trebuia să apeși de fiecare dată Icon-ul pentru o nouă pagina de internet, dar în privința lui Win7, acest incovenient a fost rezolvat și mie mi-a smuls o exclamație de admirație de la prima folosire, dar în acest scurt episod de astăzi vroiam să discutăm despre cele câteva instrumente mai mult decât utile.

Primul dintre ele este cel care vă adaugă într-o listă adrese pe care fie din neglijență, fie din uitare nu vi le aduceți aminte, dar care vă sunt necesare la o perioadă de timp după ultima folosire, se găsește în Favorites, loc unde vă puteți adăuga printr-un click stânga pe Add to Faborites (adaugă la favorite, adică într-o listă care se găsește la accesarea butonului Favorites în partea de jos) și Add to Favorites Bar (adaugă în bara de favorite, adică în bara de dedesubtul celei de meniu a paginii de internet). O altă listă de comenzi importantă este cea pe care puteți să o folosiți prin apăsarea butonului View. Toate opțiunile sunt pentru vizualizare începând cu cele din dreptul lui Toolbars, al lui Explorer Bars, pe care v-o puteți activa pentru o mai rapidă folosire a paginilor favorite și care se va situa în partea stângă a spațiului de navigare, cele de direcționare înainte și înapoi în navigarea pe pagină, oprire și reîmprospătare, mărime de text, stil de caractere, lupă și altele. În rest doar comenzi întâlnite de altfel în fiecare fereastră: copy, save, properties, open, new, paste, etc.

Indiferent de platformă, folosiți cu încredere net-ul, nu dăunează defel sănătății.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share