Ai noștri, ca braziiEducațieHome

Acești copii minunați

Ai noștri, ca brazii

Acești copii minunați

19981_836609779744865_2010207466534198336_n

   Așa cum v-am promis, vom vorbi și despre oamenii extraordinari ai Rîmnicului și Buzăului. Într-un demers de promovare a frumosului ei nu au cum să lipsească!

   Începem panoul de onoare cu Andrei, un băiat de 14 ani. Cum am aflat de povestea lui Andrei? Navigând dimineață pe Facebook, mi-a atras atenția o poză cu o sumedenie de diplome. Inițial, am crezut că este o fotografie de promovare a unei școli. Citind însă descrierea fotografiei, am aflat cu mirare că toate diplomele acelea au fost adunate de… o persoană. Un copil de 14 ani, mai exact. Am zis că e musai să îi cunosc povestea.

   Numele lui este Andrei Voicu și locuiește în satul Căpățânești, comuna Mărăcineni. Părinții însă, crescuți în respect pentru educație și dorindu-și tot ce este mai bun pentru copilul lor, au făcut eforturi pentru ca acesta să urmeze o școală din municipiul Buzău, Școala nr. 11, una dintre școlile de elită cu care Buzăul se mândrește. Deși trăiesc doar din salariul soțului, așa cum  ne mărturisește mama lui Andrei, doamna Elena, părinții au făcut eforturi pentru ca băiatul lor să își poată primi educația de la cei mai buni profesori, într-o școală elitistă așa cum este știută a fi Școala Nr. 11.

    Ce este impresionant la Andrei? În doar șapte ani de școală a reușit să adune un număr respectabil de diplome și medalii care îi certifică înalte competențe la limba română, matematică, șah sau cultură generală. Și toate acestea, prin efortul personal, al profesorilor și al părinților, „fără să facă meditație la nici o materie”, ne spune mama, cu mândrie.

    Este o minune? Eu nu cred în minuni! Cred că efortul asiduu al unui copil și sacrificiile părinților au condus la aceste rezultate impresionante. Când unui copil îi este insuflat din familie respectul pentru educație și dascăli, rezultatele nu au cum să fie decât remarcabile. Cinste părinților unui astfel de copil!

    Singurul gust amar din această poveste vine din partea statului, cel care ar trebui să fie ocrotitorul și al copiilor capabili. Oare, printre atâtea proiecte și proiecțele de doi bani, nu și-ar găsi loc și un proiect de lege important, care să asigure susținerea unor astfel de copii, valoroși pentru țară?!

    Țineți minte numele lui Andrei, cu siguranță veți mai auzi de el, de-abia a pornit călătoria pe tărâmul cunoașterii! Îi dorim SUCCES!

Galerie foto:

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share