HomeULTIMA ORĂ

Acord militar Rusia-Cipru

Image credit: U.S. Navy    Un acord militar semnat miercuri de către Cipru și Rusia permite accesul navelor marinei ruești în proturile cipriote. După cum se știe, Cipru este membru UE și găzduiește pe teritoriul său baze militare britanice.

Conform declaraților de presă difuzate de Associated Press, președintele Putin a declarat miercuri că acordul privește navele militare implicate în operațiuni de antiterorism.

„Legăturile noastre de prietenie nu sunt îndreptate împotriva nimănui”, a subliniat Putin, „nu cred că ar trebui să provoace îngrijorări cuiva. Rusia a obţinut permisiunea ca navele Marinei sale să folosească porturile din lumea întreagă pentru a se realimenta şi a fi supuse unor operaţiuni de mentenanţă, acorduri care permit Moscovei să-şi extindă prezenţa militară la nivel mondial”.

Președintele Ciprului, Nicos Anastasiades, a declarat că „diplomația ar trebui să furnizeze soluții, nu puterea militară. În același timp, a fost întotdeauna poziția noastră – în ciuda faptului că suntem obligați să urmăm aceleași politici comune – că orice sancșiune impusă Rusiei va avea un impact asupra fiecărui stat membru UE, inclusiv asupra țărișoarei mele, care depinde masiv de Federația rusă fie că este vorba de economie, turism, servicii sau apărare”, ne informează CyprusMail.

 

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share