Campanii oficialeCurăță după câinele tău!Home

Curăță după câinele tău!

CAMP1

Este clar pentru toți oamenii cu bun simț că nu se mai poate trăi așa în acest oraș. A sosit vremea, după ani și ani, să ne mai și civilizăm. De aceea am zis că trebuie pornită o campanie de informare și atenționare a stăpânilor de câini care nu vor să curețe după câinii lor sau nu sunt conștienți de riscul la care îi expun pe ceilalți prin lăsarea fecalelor de animale pe alei, pe trotuare, pe spațiile verzi sau la locurile de joacă ale copiilor. Nu am găsit un nume mai deștept la această campanie, de aceea i-am zis simplu : „Curăță după câinele tău!”.

În afară de aspectul grotesc pe care îl au fecalele de câine lăsate pe spațiul public comun, specialiștii au identificat și o serie de riscuri de îmbolnăviri grave. Dintre acestea, sunt două boli cu urmări foarte grave, care pot provoca chiar moartea:

  • leptospiroza –  o boală infecțioasă acută care se manifestă prin febră, intoxicație, cefalee, dureri musculare, mai ales la gambe, afectarea rinichilor, a ficatului, sistemului nervos și cardiovascular.
  • toxocarioza – este o boală parazitară provocată de infestarea cu larve de ascaris ai câinilor și pisicilor. Larva de ascaris, dupa eclozarea ouălor în intestin, migrează în ficat, plămâni, uneori în creier sau în ochii omului și trăiește între 18 luni și 2 ani. Mai multe informații despre această boală puteți afla aici. 

Pe lângă acestea două, mai frecvente la noi, se mai pot contacta alte multe parazitoze de la fecalele canine. Lista completă o puteți consulta aici. 

Având în vedere riscurile imense pentru sănătatea copiilor, în primul rând, consider că este responsabilitatea fiecărui deținător de câine să adune după propriul animal, pentru a păstra un mediu curat și cât mai sigur.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share