EditorialHome

„Golani fără coloratură”

12109044_10201288001038870_8553823235976485800_n
Aparatele de manipulare s-au pornit de vineri seara și zbârnăie continuu, turate la maxim. Nu mai fac față postacii cu manipulările: sataniști, halloween, pedeapsa divină, rockeri. E un deja-vu. Nu în van îmi numesc editorialul așa. Poate vă mai aduceți aminte de generația noastră, a golanilor fără coloratură, jertfiți fără regrete pe rugul democrației de cumetrie a nomenclaturiștilor și neocomuniștilor.
Deasupra zumzetului identificăm un tablou trist, din care lipsesc 32 de tineri, deja. Și, spun doctorii, există riscul să lipsească mai mulți.
Despre destinul acestor tinerii vreau să vorbesc. O să mă feresc cât pot de mult să cad în capcana cuvintelor mari, goale. Generația asta, din Colectiv sau de aiurea, e generația născută în libertate. Ei au gustat libertatea, cunosc libertatea așa cum e ea și, cel mai important, nu se sfiesc să și-o revendice. De aceea, urăsc discursul acela cu care cei care am prins și comunism suntem obișnuiți.
Nu am să ridic osanale eroilor, deși au fost mulți iar exemplele sunt emoționante. Nici nu am să critic Biserica (care și-a demonstrat, în timp, lipsa de empatie), ISU sau pe Arafat/Oprea/Piedone.
Nu, mesajul meu este către toți politicienii acestei țări!
I-ați forțat să trăiască în țara lui „merge și așa”. De fiecare dată îi păcăliți. Când nu faceți bășcălie de ei, cum a făcut acel nefericit unpr-ist, îi mințiți. Mințiți cu aceleași clișee din ’90. Nu le-ați schimbat, deși timpurile și generațiile s-au schimbat.
I-ați mințit că își vor lua țara înapoi. I-ați bătut și alungat cu gaze din ambasade când doreau să își ia țara înapoi. Nu au uitat!
Îi ardeți prin cluburi și îi omorâți pe șosele, printr-o nepăsare cruntă. Nu vă vor uita!
Uitați-vă bine pe stradă – așa, prin geamul limuzinelor voastre – și ascultați zgomotul străzii – atunci când sirena antemergătorului nu îl acoperă. Lumea s-a schimbat. Generația noastră ați sacrificat-o. Cu același tip de lozinci – „nu ne vindem țara”. Vă mai aduceți aminte de ea? Nu, noi nu ne vindeam țara ca să o furați voi.
Uitați-vă la ăștia mici, care nu au văzut Revoluția decât în filmulețe scăpate pe youtube. Priviți la ei cum s-au aruncat înapoi în flăcările din care tocmai ieșiseră pentru a-și salva semenii – prieteni, soți, amici, cunoscuți. Îi vedeți prin geamul limuzinei?
Ei bine, generația asta e sfârșitul vostru. Ați demonstrat că nu v-ați schimbat cu nimic, aceeași corupție mustește în voi, aceleași idei limitate, aceleași strategii perdante pentru noi.
Măi băieți, e gata!
Ăștia vor veni după voi și vă vor zgudui scaunele. Vă vor scoate din limuzinele voastre și vă vor pune să mergeți cu bicicleta. Hipsteri, sataniști, rockeri sau cum vreți voi să le mai ziceți, toți oamenii ăștia tineri și frumoși știu ce vor și, se pare, o vor acum. Vin după voi! Sunteți terminați ca politicieni. Sunteți defazați față de popor, noi ne-am mutat în normalitate, târâți de acești toți acești tineri, voi încă mai credeți că „merge și așa” în „România lucrului bine tăcut”.
Plecați!
Acum mă întorc către voi, alegătorii!
Anul viitor vor veni alegeri. Să țineți minte asta – când veți vota un politician, cu sângele copiilor din Colectiv veți vota.
Dacă votați, sunteți părtași la moartea lor. Sunteți părtași la moartea polițistului Gigină, la moartea lui Ionuț, copilul ucis de câini, la moartea copiilor din Colectiv și a bebelușilor de la maternitatea Giulești.
Corupția ucide, iar ei au corupt această țară până a ajuns să fie de nelocuit!
În schimb, încurajați acești tineri să participe la viața cetății. Poți avea încredere deplină în cineva care se aruncă în foc pentru semenii săi.
Îl poți vota primar și îți poți pune viața în mâinile unui asistent de salvare care a resuscitat adolescenți arși o noapte întreagă. Iar ministru al internelor poate fi cu demnitate un rocker/o rockeriță ce a coordonat distribuirea răniților către ambulanțe, în timp ce miniștrii numiți se bâlbâiau în fața camerelor de luat vederi.
Între un rocker și un manelist, alegeți întotdeauna rockerul!
Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share