Calendar științificHome

Calendar științific: 1 octombrie 2015

1 octombrie

1 octombrie Correspondenz-Karte

 

În data de 1 octombrie 1869, Administrația poștală austriacă a autorizat emiterea unei cărți poștale, denumită Correspondz Karte. Dr. Emanuel Hermann a sugerat să le ofere soldaților o modalitate ieftină de a ține legătura cu cei de acasă. Ideea a fost atât de populară încât s-au vândut trei milioane de exemplare. În Marea Britanie s-au vândut peste 75 de milioane de cărți poștale în primul an.

În data de 1 octombrie 1804 se năștea William Stokes, doctor irlandez, reprezentativ pentru școala de diagnoză anatomică. El a subliniat necesitatea examinării clinice a bolnavului pentru stabilirea unui diagnostic. Stokes este considerat ca unul dintre fondatorii cardiologiei moderne. În 1838 a fost cofondator al Dublin Pathological Society, prima instituție de acest gen din lumea vestică. În fiecare sâmbătă, doctorii și chirurgii membri ai societății medicale se întâlneau și împătășeau informații despre cazuri și diagnostice.

În data de 1 octombrie 1915 se năștea Jerome Bruner, psiholog american. Acesta a dus o activitate de pionierat în domeniul percepției infantile. Investigațiile sale au acoperit aspecte variate ale cogniției, învățării și memoriei la copiii mici. Studiile sale au venit în completarea studiilor faimosului Jean Piaget. Munca lor de cercetare a avut influențe importante asupra educației americane.

 

 

 

 

 

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share