HomeOra de muzică

Ora de muzică 38

R-5622824-1401277496-3378

Nu ies totdeauna lucrurile cum îți propui. Nici altora, că tot fu vorba de concerte anulate prin Zăngănele.

Astăzi mă voi ocupa exclusiv de cei care au depășit limita de jos a anilor 90 în concertele Toto. Jackie McGhee sau Jacci așa cum își face debutul în 1992 cu albumul eponim, exact la sfârșitul perioadei de colaborare cu Toto. Venea din urmă cu succesul piesei Make it Last Forever cântat alături de Keith Sweat și de colaborarea cu Salt’n Pepa’s la Expressions. Propriul disc are extrase trei single-uri: Skeeza, It Hurts Me care ajung mici hituri R&B și Something’s on My Mind, care nu reușește să se ridice la nivelul așteptărilor. După o absență de șase ani din viața artistică, în 98 se alătură celor de la The Family Stand cu care realizează albumul Connected. Dispare din nou și abia în urmă cu un an lasă semne că ar lucra cu Billy Scot the Band.

Denny Dias este cunoscut după cele șase albume scoase împreună cu Steely Dan, unde este cel care pune bazele ei alături de Baxter și Fagen, cele mai prețioase dintre ele începând cu Can’t Buy a Thrill în 1972, terminând cu Aja în 1977. Pe lângă Tribut pentru Jeff Porcaro realizat împreună cu David Garfield, Hoy alături de Wilfrido Vargas și Apogee al lui Pete Christlieb, Denny este unul dintre programatorii limbajului de calculator Clipper5.xx Base. Există și un material cu variantele originale ale pieselor concepute de Denny, Matter of Time realizat în 1999. Chitarist de meserie, nu de alta, dar uitasem să specific.

Fred White, negru însă din fire, are o nominalizare la Grammy pentru cântecul interpretat de Oleta Adams Holy is The Lamb, este prezent la celebrarea lui Elisabeth Taylor unde cântă alături de Rod Stewart When I Need You, susține părți vocale lui Stevie Wonder, Luther Vandross, Barbara Streisand, Bonnie Raitt și Kirk Whalum, concertează alături de Michael Jackson, Phil Collins, Rod Stewart, LeAnn Rimes, Diana Ross și Babyface și cum lumea este mică și vocea lui înaltă unică, performează pe coloana sonoră al filmelor de animație Shrek, Jungle Fever și Congo.

Donna McDaniel sau McDaniels este un caz aparte. I-a dat mama natură și corp voluptos și păr blond, dar și voce. Are cinci albume, este una dintre cele două fete de pe lângă Billy Idol dar și Motley Crue și este și actriță peste toate astea.

Și la Gregg Bissonette e ,,groasă” tare. Toboșarul sosit ca urmare a unei indisponibilități cauzată de durerile apărute la spate și la unul dintre picioarele lui Simon, provine dintr-o familie de muzicieni. Tată baterist, mamă pianistă și vibrafonistă, frate basist. Este primul toboșar al lui Brandon Fields pe albumul The Other Side of The Story și activează cu o parte din Lobotomys prin cluburi și show-uri. Steve Vai, Joe Satriani, Santana, Lukather, Ringo Starr, Paul Anka, Richard Marx, Ozzy sunt doar și subliniez doar, câțiva dintre acei muzicieni celebri cu care a cântat.

Pe Buddy Hyatt îl veți găsi pe un singur album, Livefields, cel din 1999 al lui Toto, din categoria celor realizate cu material de concert, folosind instrumentele de percuție și backing vocal. Pe restul materialelor realizate cu foarte mulți artiști îl veți descoperi ca pianist, organist, interpret la sintetizator, viori, compozitor, aranjor și orchestrator, inginer de sunet. Vi-l recomand dacă dați o tură prin Nashville. Are un studio ,,mă-sa”, ajutoare, instrumentiști și prețuri uimitoare.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share