Calendar științificHome

Calendar științific: 3 iunie 2015

3 iunie

3 iunie

Pe 3 iunie 1657 murea William Harvey, medic englez, celebru pentru faptul că a elaborat teoria exactă a circulației sanguine. A fost medic de curte al regilor britanici Iacob I și Carol I. În anul 1628, a publicat renumita lucrare Exercitatio Anatomica de Motu Cordis et Sanguinis in animalibus (Cercetarea anatomică despre mișcarea inimii și a sângelui în animale; prescurtat De Motu Cordis), care a demonstrat justețea teoriei sale pe tema circulației sângelui în organismul uman. Lucrarea conținea descrierea sistemului circulator, al cărui element de bază este inima, care pompează sângele din artere în aortă și mai departe spre extremități și ale părți ale corpului.

Pe 3 iunie 1726 se năștea James Hutton, geolog, fizician, producător chimic și naturalist scoțian. [1] Munca lui Hutton a transformat geologia într-o știință adecvată, și de aceea este de obicei denumit Părintele Geologiei Moderne.

Pe 3 iunie 1873 se năștea Otto Loewi, farmacolog de origine germană, cunoscut pentru descoperirea acetilcolinei, pentru care, în 1936, a obținut Premiul Nobel pentru Medicină, alături de Henry Hallett Dale.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share