ABC ITHome

ABC IT Beneficii 5

ABC IT

Beneficii
5

ControlPanel11 (Small)

N-am crezut că un simplu Help va întoarce privirile deocheate ale urechilor profund ascultătoare de taine internetice.

Să fiu respectos și să dau ,,Bună ziua la dumneavoastră!”. Tovarășii mei, nu am nimic de ascuns, n-am de gând să-mi ridic în cap toată floarea cea vestită a întregului STS. Recunosc că lucrez uneori cu acest serviciu, dar acronimul pus să definească ,,Setări cu o Singură Atingere” este specific doar claviaturilor de tip aranjor de la Korg, deci nici o legătură cu alte telecomunicații secrete. Să vă amuzați de abecedarul meu, este chiar de râs. Nu mai folosește nimănui.

Rămăsesem la User Acounts and Family Safety (conturile de user și siguranța familiei). Conținutul acestei categorii debutează cu User Acounts, loc în care puteți opta pentru schimbarea parolei de acces în cont, alegerea uneia dintre fotografiilor stocate de Windows sau din alte locații, numele de utilizator și tipul de management al user-ului. Controalele parentale (Parental Controls) vă pot scuti de multe griji atunci când vă lăsați copilul în fața calculatorului. Se poate fixa o limită de uz și se pot bloca anumite programe care nu-s de nasul puștilor. Windows CardSpace și Credențial Manager sunt două posibilități pe care nu le-am folosit, deci nici nu le recomand ca folosire.

Appearance and Personalization are ca subpuncte Personalization (Personalizare), opțiune care ne ajută să ne schimbăm setul de imagini și sunete care aparțin desktopului și ferestrelor ce se deschid, culoarea efectului de oglindă a chenarului oricărei pagini deschise, dar și animației ce se derulează dacă aveți setate temporizările pentru display. Despre următoarele itemuri am mai discutat, așa că doar le voi aminti: Display, Desktop Gadgets și Taskbar and Start Menu. Interesantă însă este opțiunea Ease of Acces Center care ne dă posibilitatea măririi întregii imagini cu ajutorul lupei, ne poate deschide o tastatură virtuală pe ecran, are un narator, o voce care poate citi texte dar și setări pentru ea și un set de alte opțiuni ce face computerul mai ușor de văzut (Make the computer easier to see). Există afișată aici și posibilitatea ca PC-ul să fie utilizat inclusiv de persoane fără vedere: Use the computer without a display. Ultimele din lista Apariției și Personalizării sunt Folder Option, despre care am făcut nițică divagație pe la începuturile ABC IT-ului și Fonts, o listă cu formaturile de literă pe care mister Windows le uzează.

La Clock, Language and Region ne oprim doar la posibilitățile de folosire a unei limbi, a literelor specifice ei și a așezării pe tastatură. Ce trebuință avem? Aceea de a scrie textele mai ușor în limba pe care o folosim, chiar dacă nu așa ușor ca la tablete și telefoane unde glisarea spre un set de caractere ale aceleași litere ne dau posibilitatea la un acces mai bun. La calculator este suficient să dai click pe Keyboards and Languages și poți seta limba în care Windows-ul își afișează toate denumirile (choose a diplay language:) și tastatura (Change keyboards) pe care o puteți vizualiza și manipula din bara de jos a monitorului în dreapta.

Cam asta a fost. Rețineți doar că fără conexiune la internet nu vă poate călca nimeni intimitatea. Le spun și lor la revedere.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share