Calendar științificHome

Calendar științific: 28 aprilie 2015

28 aprilie 2015

28 aprilie

 

 Peru cu direcția Polinezia, unde aceștia ajungeau 101 zile mai târziu, sub conducerea antropologistului Thor Heyerdhal. Acesta a vrut să demonstreze ipoteza sa cum că voiajul era posibil folosind doar materialele și tehnologia erei pre-columbiene astfel încât polinezienii ar putea fi originari din America de Sud. Kon Tiki este denumirea străveche a zeului – Soare incaș, Viracocha.

Împătimiții luxului și vitezei se vor bucura să afle că pe 28 aprilie 1916 se năștea Ferruccio Lamborghini, un industriaș italian, fondatorul uneia dintre cele mai renumite fabrici de mașini de lux. Lamborghini a lucrat ca mecanic în timpul celui de-al doilea război mondial, iar după aceea a înființat o fabrică de tractoare.

Pe 28 aprilie 1900 se năștea   Jan Hendrik Oort, un fizician și astronom danez, cunsocut mai ales pentru studiile importante privind Calea Lactee și mișcările galaxiilor.

Pe data de 28 aprilie 1919 a fost executat primul salt cu o parașută operată manual de către Leslie LeRoy Irvin în Dayton, Ohio, Statele Unite ale Americii.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share