Calendar științificHome

Calendar științific: 18 aprilie 2015

18 aprilie 2015

 

George_H._Hitchings 18 aprilie
George H. Hitchings

 

În data de 18 aprilie 1905 se năștea George H. Hitchings, un chimist american, laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină împreună cu Sir James Black și cu Gertrude Elion „pentru descoperirea unor principii importante pentru tratamentul medicamentos”, Hitchings în mod special pentru activitatea sa în domeniul chimioterapiei.

În 18 aprilie 1863 se năștea H.L. Callendar, fizician birtanic faimos pentru studiile sale în domeniul calorimetriei, termometriei și, mai ales, a proprietăților termodinamice ale aburului.

În data de 18 aprilie 1949 se naște matematicianul american Charles Louis Fefferman, care a primit numeroase premii pentru cercetarea sa în domeniul analizei matematice.

În data de 18 aprilie se naște fizicianul austriac Maurice Goldhaber, care a inventat un experiment simplu prin care a demonstrat că neutronii se învârt într-un singur sens – în sens invers acelor de ceasornic.

Pe 18 aprilie 1945  a murit John Fleming, inginer electrician britanic care a brevetat dioda sau valva Fleming, componentă aflată la originea tuturor lămpilor care au fost utilizate în radiotelecomunicaţii.

Pe 18 aprilie 1955 a murit fizicianul german Albert Einstein. El este cel care a formulat teoria relativităţii restrînse şi a relativităţii generalizate, conform căreia legile generale ale tuturor fenomenelor fizice sînt aceleaşi în toate sistemele din univers. Albert Einstein este laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în 1921.

Pe data de 18 aprilie 2013, două planete asemănătoare Pământului sunt descoperite orbitând în jurul stelei Kepler-62.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share