HomePolitic

PDL + PNL = Love ?

boc-cu-gaura

Cam așa am putea scrie, cu grafitti portocaliu, pe gardurile din oraș.

O mișcare politică majoră a avut loc zilele acestea în județul nostru, o mișcare politică ce ne privește pe toți locuitorii județului. Sub titlul de curățenie, au fost îndepărtați, mai mult sau mai puțin conform statutului, 11 liberali din Biroul Permanent Județean : Emilian Drăgoi, Cristinel Romanescu, Ion Ene, Vasile Olariu, Gheorghe Vorniceanu, Elena Stroie, Marina Grama, Violeta Vâlcu, Mihai Stolojanu ori Liviu Barbu, aducându-se în locul lor și unii foști liberali dezertați, deși președintele Iohannis o spusese răspicat că așa ceva nu se va întâmpla. Dar, dacă-i ordin, cu plăcere! Sau nu?!

Zvonurile spun că se urmărește și eliminarea, prin aceeași metodă, din organizația PNL Rîmnicu Sărat a consilierului local Horjea Viorel, prea vocal pentru ceea ce dorește să se facă – predarea PNL foștilor pedeliști.

De ce au fost, de fapt, excluși rîmnicenii din Biroul permanent județean? Varianta oficială contează mai puțin. Cea neoficială prezintă interes. Iar adevărul este că rîmnicenii au fost excluși pentru că nu au acceptat cererea lui Marian Petrache, de a preda organizația rîmniceană, cu cățel și purcel, în mâinile lui Preda Cezar, via Alin Iancu și Raul Florescu. Deși au obținut doar nouă sute de voturi la ultimile alegeri, pedeliștii doreau control total asupra organizației. Pentru aceasta, au boicotat luni în șir buna funcționare a organizației, au refuzat participarea la ședințele comune, au refuzat integrarea. La sesizările făcute către conducerea centrală a vechilor liberali, toate semnalele au fost de „batistă pe țambal”, oamenii se pregătesc de o primărie generală, poate și de o guvernare, ce mai contează o organizație sacrificată pe altarul gheșeftului comun?!

Cu ce se fac vinovați acești „odioși” liberali eliminați?

Că au votat proiectele lui Viorel Holban.

Care să fie alea:

achiziția unui tomograf la Spitalul municipal din Rîmnic? Ce știu ei, cei din București, care se tratează la Viena sau Istanbul, de nevoile rîmnicenilor?!

racordarea unor străzi la sistemul de apă și canalizare? De ce să fie pedepsiți locuitorii acelor străzi că la București se fac niște jocuri politice?

acordarea de ajutoare sociale unor familii nevoiașe? De ce ar trebui să moară de foame copii în Rîmnic pentru că la Buzău sau București se fac într-un anume fel „cărțile”?!

acordarea unor premii elevilor eminenți din oraș? De ce să nu fie răsplătită performanța și în Rîmnic?! Este singura noastră salvare din mocirla în care am fost aruncați de guvernări iresponsabile.

Concluzia este una evidentă și care ar trebui aplicată imediat!

A trecut vremea adminsitrației centralizate, făcute de la București. A avut loc o schimbare de paradigmă, pe care societatea civilă a sesizat-o. Normal, partidele mari vor lupta și cu dinții să țină de vechea organizare. Dar nu va mai rezista mult, cetățenii încep să își cunoască interesul!

A sosit vremea partidelor mici să facă administrație. A sosit vremea partidelor locale sau regionale să își administreze singure interesele propriilor cetățeni, nu un birocrat de la București care nu urmărește decât folosul personal, rupt de contactul cu alegătorul, cu cetățeanul. Cred că oamenii profesioniști și bine intenționați din administrațiile locale ar trebui să facă un pas în față și să își ia destinele în propriile mâini și să înființeze partide locale. Știu, nu vor mai veni fonduri de campanie de la centru.
Dar ce campanie frumoasă s-ar face doar cu planuri concrete scrise pe hârtie ieftină, nesponsorizată de diverși afaceriști cu intenții „dubioase”!
Poate vă gândiți că nu vor mai primi fonduri de la guvern. Decât să negociezi cu partidul un loc de parlamentar contra fonduri, mai bine te duci la negocieri cu 5000 de rîmniceni furioși. E mai drept așa, iar dacă totul ar merge în conformitate cu moralul și legalul, adepții ar veni singuri să te sprijine pe tine, administratorul localității lor.

Putem încerca, măcar, mai ales acum că s-au mai îmbunătățit condițiile de înființare ale partidelor politice.

Reflectați, profesioniști din administrație!

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share