Pe urmele… Facebook-ului – Min…taxă

image
Parte a dramaticii care studiază funcțiile semnelor grafice și stabilește…. Nu așa este definiția?
De-aia zic: Cărămidă nouă, dă doamne și nouă! Mulți prieteni s-au temut că i-am lăsat ,,neînfierați” în zile de sărbătoare, că nu le-am mai citit preocupările semijurnalistice ori simplele plictiseli, din această cauză m-am aventurat să iau ludicul și să-l transform după bunul plac într-un instrument sincer de tortură. O definiție dezmățată de început, un titlu dat la remaiat pentru o trezire zdravănă și bineînțeles o incantanție la zeul nor și zeea atmosferă pentru binecuvântarea de a vă fi ținut acasă cu folos.
Starterul a fost Dănuț Bălăcianu, cel ce mă determinase într-un prim impuls să răspund prompt, dar mi-am refuzat gestul bilingv pentru o mai largă vedere în rogvaivul genei de lumină de la ora 10.
Până și polul sud al Saturnului a surâs într-o auroră de-un albastru infinit, soția mea a primit peste 50 de like-uri la năzbâtiile ei de desene distribuite, originalul semn de plăcere a dat o maximă ce nu mi-a mai creat repulsia obișnuită pentru caii putere și poptămașismele ,,profunde” de pe platformă… Și curg toate la nesfârșit de atunci.
La Dănuț m-a stârnit, citez, ,,… taina sfintei căsătorii…” și cât pe-aci să-l contrariez cu-n (se poate pune cratima și altfel, dar deja știți) enunț fistichiu. Dănuț însă a înțeles că în fapt secretul lui El și Ea a devenit un exponat la vedere, un schimb comercial în fapt sau doar pentru imagine de moment, un parteneriat căruia colegul și amicul Marius Cernea îi dorește un viitor strălucit. Eu intenționasem câteva repere pentru dezmeticirea din bețiile sexuale la care suntem sistematic conectați, o inducere că așa este și va trebui să fie.
Că de-aia are omul min…te. Să facă ușor ligamente între depunerile pe scoarță. Nășpăciunea de fată scoborâtă din fierul tare și înalt al băietanului, deh, sunt și accidente ale naturii, mi-a produs o stare vomitivă, chiar dacă dezbrăcată din priviri ar fi putut să mă învârtoșeze zdravăn și iremediabil preț de câteva minute, era să dau rațe după ,,la prima vedere”, ca să nu vă mai spun că stimabilul Cotabiță, fiindcă în adolescență i-am urmat glasul ca un adept Isis, dar până s-a dedat la Marcel Dragomir și ușoara muzică, a avut același efect și mi-a mai picat încă o dată în dizgrații. E ultimul lucru pe care îl suport, profanarea de cadavre sau necrofilia. Cântarea de la Târgoviște de Duminică, amestecată cu noroi și un element feminin deopotrivă cu Everestul, a fost, pe lângă ,,un real succes”, un prilej al colegilor de a mă interoga, așa cum o mai fac ,,bărbații” cu iz șmecheresc, dacă am gustat izvoarele nesecate ale Evei. Ca să vedeți până unde bieții copilandri sunt duși de mână. Și cine ar recunoaște?
Dacă tot vorbim de inocență, o să-i spun doamnei Gina Nicoară că m-a convins: românii suferă de inteligență. Sau deșteptăciune. Ați venit cu dovada clară că matematica a fost inventată de un român sau dac, sau…. Să-i dai americanului sadea trei cai, patru potcoave, două cizme și să nu știe să le numere după o banală amestecare de ordine, de la ăl mic la cel mai cu înțelepciune mă bucură enorm. Na, mă, v-am dat cu tifla, deștepților!
Daci. Vă sugeram cândva că Tudor Duică, plătit sau din ințiativă interioară, nu vă pot oferi niciun indiciu corect, expune fapte, locuri și oameni ale și ai Transilvaniei cu o cerbicie dezarmantă. Azi m-a uns pe suflet în finalul postării: ,,Un singur adevăr istoric al românilor, al maghiarilor sau al altora, pur și simplu nu există, fiindcă nimeni nu poate ști cu certitudine, ce s-a întâmplat în trecut. Dacă eu vă spun acum că Mihai Viteazul nu avea conștiință națională, asta nu ne va schimba cu nimic, dar absolut cu nimic, viața noastră cotidiană.”
Oameni cu capul pe umeri și nu cu cracii desfăcuți!

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share