Pe urmele… Facebook-ului – Conu’ Iorga


Necitit. Și nu mă crede nimeni. Dar pe-aci, pe meleagurile sărate nici educații și nici needucații n-au nume. Pentru ăi cu carte multă.
Coincidental sau accidental încep să dau cu plagiatul în unul și altul, lăsând ,,mai marii” deoparte, o să mustru pe acel Radu Cernătescu și autorul articolului, Mircioane, despre ,,nemaipomenita” și ,,uitata” istorie a khazarilor, ,,atinsă” acum o lună blând, admirativ. Domnule filolog, m-am deșteptat! Ce spusei ‘mneata la Colocviile Nedeia, scrise nea Nicu pe la 1920 în ,,Histoire des Roumain set de leur civilisation”, la capitolul doi, Formation du Peuple Roumain. C’est a dire, ca să zic: ,,En général, le peuple n’a pas perdu le souvenir des places où ont vécu les précurseures de la vie roumaine actuelle. Il les signale en parlant des traces laissées par les ,,géants” (uriași), par les ,,Latines” païens (Letini) et par les ,,Juifs” (Jidovi), ce qui paraît désigner plutôt les Khazares de la stepe russe, peuplade de race ouralo-altaïque, comme on sait, mais de religion juive”.
Dar noi suntem în stare să ne arogăm orice merit, orice indignare, orice cuvânt. Și n-am avea dreptate? După ce li s-a servit, bunicilor și străbunilor noștri că Hitler și-a luat zilele și s-a-mbăiat așa, de ultimă oară, cu cel element de curăță până la os, de ce n-am declara nemulțumiți că neamțul s-a supărat gratuit până și pe cel mai plăpând prunc, al cărui părinte a călcat cu ciubota pe imaș germanic având gând de muncă? Extraordinar curaj! Înghite învinsul, dar până când? Nu spun cine este acela, fiindcă nu știe nimeni mai mult de faptul că s-a făcut pace. Dreptate n-avem, n-am fost noi în pielea lor să ne spetim ani în șir pentru un blid de mâncare, să-i facem altuia casă, dar nici nu gazasem pe nimeni înainte, fie el chiar sămânță de jidov. Fluturarea unui titlu particular pentru România este incorectă, chiar dacă este un buget frumușel ce n-ar mai intra în pamperșii feților autohtoni, Sigmar Gabriel se referă la patru țări, Polonia, Cehia, Croația și noi, la o sumă bunișoară, cam 470 de mii de euro pe pământurile de le înșirai, dar și pe lună, în funcție de ponderea dezrădăcinaților dornici de mai mult de-un minim pe economie. Nu știu câți concetățeni au luat calea bejaniei, dar cum sufăr de mania corectitudinii, am mers pe mâna demografiei și-am împărțit bugetul astfel: 240 de mii Poloniei, 140 de mii nouă, vreo 60 de mii Cehiei și restul, 30 de miare, amărâților de croați. Deci, după un calcul cât se poate de simplu reiese că puști, nepuști, sunt 700 de fericiți ai sorții, crescuți la umbra a cel puțin 185 de euro, plus bonusul statal de 10 părăluțe din aceeași măsură oferită de ai noștri.
Naiba să mai înțeleagă Herr von… ăștia. S-ar răsuci Führerul ars cum insinuează rușii, brazilian după vechi și noi teorii, antarctic după alții, știindu-și obârșia ariană amestecată cu toate ,,spurcăciunile” lumii. Ăstora balcanico-slavi le iei babețica de la gât și biberonul de 200 de euro, dar arăboilor cu patru neveste și 22 de copii le dai aproape bugetul alocației pentru toți europenii pe 30 de zile. Într-un an, cei 27 halesc 360 de mii de euro. Auziți fraților aberație! Și nu prestează nimeni, singura clintire a căpeteniei familiale fiind de la o muiere la alta, grea misie! Susține fericitul că este încărcat de o mare responsabilitate. (!) 30.000 ori 12 – doar 500 și ceva de turban pe… semilună!

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share