Ocupați partidele!

ocupati partidele

În urma ultimilor acțiuni în forță ale justiției, politica românească a suferit o curățire de elemente infracționale. Mulți oameni cheie ai partidelor au fost arestați și sunt în curs de cercetare.

Pe lângă acțiunile justiției, societatea civilă a dat un semnal clar de schimbare în luna noiembrie, anul trecut, când, printr-un exercițiu de mobilizare fără precedent în istoria electorală a României, a votat un candidat fără carismă și fără un program electoral convingător pentru a bloca ascensiunea la președinție a unui candidat carismatic dar care reprezenta corupția și minciuna.

Clasa de mijloc a României, cea care este atât de mult blamată pentru neimplicare, a înțeles că are nevoie de o nouă organizare a sistemului, că e momentul să distrugă sistemul de organizare mafiot care guvernează statul român, că meritocrația reală este mai importantă decât promovarea pe „merite” politice.

Partidele, organisme ale unor grupuri de interese, au înțeles ce vrea poporul și au mimat o adaptare la noua realitate. Până în momentul în care interesele le-ar fi fost grav afectate. Atunci au revenit la comportamentul știut, la apărarea interesului partidului sau politicianului în defavoarea intereselor populației, ale țării. Oricât am dori să credem asta, partidele nu se vor reforma de la sine. Au funcționat în formula asta timp de 25 de ani și asta a dus la bunăstarea oamenilor partidului. Ele nu se vor schimba acum, sunt interese personale și de grup prea mari pentru a fi sacrificate de dragul corectitudinii.

Ce este de făcut?

Singura soluție pe care eu o văd este implicarea tot mai multor oameni onești în politică. Știu, este un domeniu abject care murdărește tot ce atinge, dar împreună putem schimba asta. Partidele nu se vor schimba în felul în care ne dorim noi să funcționeze un partid normal pentru că oamenii care le conduc au interese mai mari decât bunul mers al țării, cum l-ar avea orice cetățean onest. Asta e clar!

Ce pierd din vedere cei care conduc partidele, dar și cei care refuză să se implice în politică, este că schimbarea poate fi forțată de organizațiile mici, din teritoriu.

Aceste organizații au o putere suverană asupra partidului și a direcției pe care acesta o urmează, deși nimeni nu crede asta și toți se uită ca la Dumnezei la cei care conduc partidul, pierzând din vedere că puterea e la ei, oamenii din teritoriu.

Dacă organizația locală refuză să promoveze un candidat la Parlament sau Președinție impus de partid, acesta va lua un scor execrabil în acea zonă. Dacă această organizație va avea puterea să spună NU dispozițiilor de la București pentru că X-ulescu este un om imoral, sau care nu este calificat pentru funcția la care vrea să acceadă sau, pur și simpu, nu a făcut nimic pentru comunitatea care trebuie să îl promoveze, conducerea partidului va fi nevoită să se așeze la masă și să caute un candidat mai bun. Deși ei nu vă spun asta, puterea este în mâinile voastre, a organizațiilor locale. Voi dați direcția de mers a partidului și, dacă un partid s-a umplut de cercetați penal, e numai vina voastră, pentru că voi le-ați permis. „Ăia de la centru” nu au nici o putere la voi în oraș, la voi în comună, la voi în colegiu. Voi sunteți puterea! Folosiți-vă acest avantaj!

Ce ar trebui să facă cei care sunt nemulțumiți de actuala situație a țării?

Să intre în politică! Nu, nu e glumă. Să intre în politică este singura mișcare cu minte care poate într-adevăr, schimba ceva. Totul ține de masa critică. Dacă într-o organizație locală oamenii onești sunt majoritari celor care au interese imorale sau ilegale, atunci voturile vor fi în favoarea lucrurilor corecte. Am explicat mai sus care este puterea organizațiilor locale. Acum să vedem care este puterea individului. Dacă sunteți un om onest, intrați în politică. Invitați-vă și prietenii, cnoscuții, colegii de muncă, toți cei pe care îi știți cinstiți și în care puteți avea încredere. Ei vor face asta la rândul lor. Când organizația voastră locală se va umple cu oameni cinstiți, propunerile venite de la centru sau de la conducere vor fi filtrate prin filtrul cinstei și meritocrației, majoritare acum în acea organizație datorită implicării voastre. Astfel, prin puterea votului, conducerea locală și cea centrală vor fi obligate să se supună noului mod de a face politică. Dacă acest fenomen se întâmplă în destul de multe organizații locale, se va forma un curent politic. Un curent politic ce va duce la promovarea candidaților pe criterii de perfomanță reală. Astfel, calitatea celor care vor ajunge să ne conducă se va îmbunătăți. Este, într-adevăr, un proces de durată, durează 2-3 mandate, dar este unul trainic și sănătos, cu mari sorți de izbândă dacă se atinge masa critică de oameni corecți implicați în viața politică.

Unde să vă înscrieți?
Într-adevăr, este o decizie grea. Înscriindu-vă într-un partid vechi ați gira cumva cu imaginea voastră toate șmenurile făcute de acel partid. Aceasta este, însă, o concepție greșită. Fiecare ar trebui judecat doar pentru propriile fapte.

Un partid nou? S-au vehiculat mai multe concepte de partide noi, gen „Albă ca Zăpada”, au fost inițiate PMP și M10 pentru a atrage nemulțumiții și oamenii onești. Sunt două mari dezavantaje la aceste partide – e nevoie de foarte mulți bani pentru a câștiga notorietatea, bani de proveniență incertă, iar acest fapt poate duce la confiscarea partidului de elemente negative, cum a fot cazul PMP, și te trezești brusc a fi reprezentantul unui individ pe care îl disprețuiești.

Al doilea dezavantaj major este că nu te poți face auzit. Mișcările produse într-un partid care deține 3-4% din opțiunile de vot sunt fără valoare la scara politicii mari. Astfel, vă veți trezi în postura vocii din deșert, acțiunile voastre rămânând fără o urmare vizibilă asupra vieții politice pe care atât de mult doriți să o schimbați.

De acee este important să intrați într-un partid politic mare, ale cărui acțiuni contează pe scena politică. La noi sunt două mari partide, cu sateliții lor. Liberalii și socialiștii. De oriunde ați începe, efectul ar fi același, fiecare are corupții lui și metodele lui corupte de a acționa în campaniile electorale. De aceea, importantă este compatiblitatea pe planul ideologic. Dacă sunteți un tip care valorizează munca în comun, proprietatea comună, controlul statului asupra societății și a serviciilor oferite societății, poți alege socialiștii. Dacă valorizezi libertatea individului, statul minimal și proprietatea atunci trebuie să alegi liberalii.

Ocupați aceste partide și implicați-vă activ în activitatea lor. Ele vă vor primi, au nevoie de oameni valoroși. S-a format un vid de putere după acest val de arestări și este foarte important cu ce îl umplem. Dacă nu vă implicați, dacă nu umpleți acest gol, vă veți trezi că s-a umplut iar cu pușcăriabili, care vă vor conduce cum v-au condus și până acum.

În concluzie, dragi români cinstiți, IMPLICAȚI-VĂ, OCUPAȚI PARTIDELE! Renunțați la chibițatul de pe margine!

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share