Ora de muzică 79

image

Cu o constanță aproape matematică, Sting își trece un nou titlu pe lista compunerilor proprii, la trei ani după mult iubitul și ascultatul Ten Summoner’s Tales.

Mercury Falling apare pe piață în 1996. Spuneam de constanță fiindcă e bătător la ochi, privind cronologia discografiei, acest plus trei adăugat precedentului. ,,Aproape matematic” se datorează inconstanței dintre primul, al doilea, al treilea și al patrulea album, unde există o diferență de doi și patru ani între ele, însă însumând anii până 2009 când propune un nou material, If on a Winter’s Night…, și făcând media aritmetică, tot trei ani rămân între lansări. Cu o mic decalaj. Trecând de banala curiozitate, vă propun pentru început lista cu piesele lui Mercury Falling. O singură melodie este compoziție comună a lui Sting și Miller: La Belle Dame Sans Regrets, pe poziția nouă. În rest doar inovații muzicale ale lui Sting. În ordinea de pe disc, iată cântecele: The Hounds of Winter, I Hung My Head, Let Your Soul Be Your Pilot, I Was Brought to My Senses, You Still Touch Me, I’m So Happy I Can’t Stop Crying, All Four Seasons, Twenty Five to Midnight, Valparaiso și Lithium Sunset. Cum era de așteptat, patru dintre ele s-au încadrat la promovare ca single-uri. Prima a fost scoasă către public la 1 februarie, înainte cu o lună de apariția discului: Let Your Soul Be Your Pilot. Discul lansat de 8 martie, al doilea single, You Still Touch Me, pe unu al lui aprilie. Pe întâi septembrie este emisă în eter I Was Brought Yo My Senses, iar pe 8 octombrie I’m so Happy I Can’t Stop Crying. Fără succesul maxim, are două nominalizări la Grammy în 1997, una pentru Mercury Falling ca Best Pop Vocal și a doua pentru Let Your Soul Be Your Pilot ca Best Male Pop Vocal Performance.

Per total albumul s-a clasat destul de bine și a reușit să primească laurii în Italia, Elveția, Austria și în topul general european. La single-uri n-a stat foarte bine, a reușit doar să prindă Top 40 cu două dintre piese: You Still Touch Me și I’m So Happy I Can Stop Crying. Acest cântec din urmă atinge totuși popularitatea și devine hit abia în anul următor cu aportul lui Toby Keith cu care o reînregistrează. Munca lui din anul precedent și cel al lansării lui Mercury Falling a strâns două apariții în nume propriu în două seriale de televiziune, în 1995 apare în The Smell of Reeves and Mortimer și în 1996 în The Larry Sanders Show, dar și în filmul The Grotesc în rolul Fledge, valetul familiei, un rol pe care îl dezagreez pentru seducția logodnicului fiicei familiei Coal, mai precis secvența sărutului Sting – Steven Mackintosh. Să trecem peste, a făcut altele mai bune și mai omenești. A cântat cu Tina Turner în piesa On Silent Wings, parte din albumul Wildest Dreams, a fost de vis să fie alături de Tom Jobim, chiar dacă nu direc, ci cântând una dintre capodoperele acestuia, How Intensive, pe albumul Red Hot + Rio pentru ajutorarea bolnavilor Infectați cu virusul AIDS. Tot în stilul marelui Jobim, Sting reinventează Moonlight, soundtrack-ul filmului Sabrina, nominalizat în 1997 la Grammy pentru Best Song Written for a Motion Picture or Television. Renaște Every Breath You Take alături de Puff Daddy la decernarea premiilor MTV din 1997, redenumind-o I’ll Be Missing You. În același an urcă pe scena Royal Albert Hall din Londra în concertul Music for Montserrat împreună cu vechii și celebri amici: Paul McCartney, Elton John, Eric Clapton, Phil Collins și Mark Knopfler. Tot în 1997 înregistrează muzica filmului Kingdom of Sun, producție a concernului Disney. Și fiindcă eram la film, în 96 Valparaiso face închiderea peliculei White Squall.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share