Ora de muzică 48

image

Ia să vedem, mai avem și azi de scos din mânecă vreun as?
Eu cred că da, cel puțin doi. N-a fost nimeni mai prejos de nimeni în toată această aventură de 38 de ani, chiar cu acea întrerupere de doi ani, perioadă în care nu cred că n-au fost toți marcați de lipsa acestui ,,mariaj” perfect. Revenirea lui Steve din neamul Porcaro a însemnat mult după pierderea primului dintre frați, Jeff și după îmbolnăvirea lui Mike și în cele din urmă decesul lui după o lungă perioadă de suferință. Așa cum spunea și Lukather, exponentul multor amintiri turnate în tiparnițele media, nu a fost bucurie mai mare să-l vadă într-o formă cum n-a fost vreodată pe Steve P., să întoarcă pe scenă capul și cu privirea să cuprindă bucuros, aproape de extaz, toți prietenii vechi, toți foștii colegi de școală și un public extraordinar oriunde au cântat.
Michael Sherwood, coautor la piesele Chinatown, All the Tears That Shine și Bend, cântecul supliment pentru varianta vândută în Japonia, face parte dintr-o familie celebră. Bob și Gale Sherwood, bunicii, actori de vodevil. Bobby Sherwood, tatăl, actor, trompetist, compozitor și dirijor de big band. Phyllis Sherwood, mama, vibrafonistă și uneori pe post de toboșar în band-urile soțului. Pe Billy Sherwood îl știți de la Yes și restul de colaborări cu membrii trupei. Carl Saunders, văr, după cum spune și trombonistul Carl Fontana, ,,un trompetist cum nu veți mai auzi”. A fost stăpân pe propria claviatură la patru ani și împreună cu Billy, Guy Allison, Jimmy Haun și Gary starns formează grupul Lodgic cu care se mută de la Las Vegas în Los Angeles și scot primul album în 1986, Nomadic. În aceeași perioadă cochetează cu Steve Porcaro ca partener de compoziții pentru discul Thriller 25 al lui Michael Jackson. Urmează partea de colaborare cu Anderson, Bruford, Wakeman, Howe unde are părți de voci de spate pe albumul Union. În 1998 scoate primul album solo, Tangletown, scris împreună cu Julius Robinson și performat împreună cu Steve McCormick, Jamie Chez, Tom Felicetta, Christian Nesmith, Dorian Crozier, fratele Billy și fostul coleg Jimmy Haun, Greg Ellis și Tom Fletcher, inginerul de sunet al lui Yes. Lucrează la muzica filmului Angel Eyes, marșează la proiectul Conspiracy al lui Squire, compune pentru show-uri TV și câteva trupe încluzând aici Circa și Air Suplly, pentru Ted Jacobs, Jonathan Elias….
Allee Willis este o tipă ciudată tocmai prin natura modului ei de exprimare complexă. Deține o diplomă de ziarist, este compozitoare de ani de zile, are un muzeu de kitsch-uri, este artistă multimedia, director…. Primele zece cântece compuse sunt adunate sub numele Childstar și sunt descoperite de Patti Labelle și Bonnie Raitt care le includ pe propriile albume la sfârșitul anilor 70. Recunoașterea meritelor ei muzicale se produce în 1985 când obține Grammy-ul pentru cel mai bun soundtrack al filmului Beverly Hills Cop. Lăsând la o parte partea muzicală, Allee obține succesul ca pictor și deigner, fiind una dintre artistele care vând mii de sculpturi, ceramică, picturi, furnituri cu o ,,tușă” personală deosebită. Muzeul virtual de kitsch-uri este funcțional încă din 2009 și este unul dintre consultanții companiilor America Online, Microsoft, Silicon Graphics, Fox, Warner Bros., Disney și Intel încă din 1990. Este printre primii și la categoria artiști pop prezenți în Cyberspace. Cu Toto are doar o colaborare de coautor: The Little Things. Cu alții destule: The Pointer Sisters, Manhattan Transfer, Boy George, Cindy Lauper, și de acolo găsesc acum în minte coloristica bogată din videoclipuri, Pet Shop Boys, Earth, Wind & Fire….

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share