Ora de muzică 274


Ar fi fost o idee să păstrez pentru final cuvintele acestui tânăr, ocupat pe ultima născocire a lui Sting cu fotografiile de copertă.
A fost probabil cel mai inspirat dintre non muzicieni să lege atât de bine cele două ramuri de artă într-un interviu despre cariera sa acum șapte ani. Studiile sale de licență sunt totuși altele, a absolvit A&M University Texas ca finanțist, angajându-se în New York timp de 90 de zile, plictisitoare…. Atât de monotone încât stând la a patra cafea, văzându-se reflectat în ea, a început să-și pună întrebări despre ce a însemnat școala și ce urmează să se întâmple cu vechea sa pasiune dacă…. Peste două săptămâni avea să zâmbească mergând prin Park Avenue, spunând adio lumii financiare. A pornit de a doua zi la treabă, o săptămână și-a încercat mâna și ochiul, iar după, a purces la prima ședință de lucru. Din cele descrise de el s-ar putea crede că lucrurile au mers strună, din contră, nu este lesne să plătești chiria NYC, să ajungi un nume fără toate câte a trebuit să învețe timp de un an de zile, după decizia de demisiona din meseria de bază, Monte Isom i-a arătat importanța blitz-ului, cum să se promoveze pe sine și afacerea sa, Frederick Lagrange i-a vorbit și l-a învățat despre fotografia de călătorie și lumina naturală.
Pot să vă că am fost martor la o asemenea lecție, una adevărată, într-un studio tv, transformat pentru vreo două ore în unul pentru instantanee, unde nu fotograful m-a impresionat, ci un tip ,,venerabil” în lumea transmisiilor audio-video directe venit să pună acea amprentă de lumină de reflector pe chipurile noastre și să-i sugereze mai tinerei, căci este o femeie la mijloc, poziții ideale pentru cadre perfecte. Fără acestea, Eric Ryan Anderson, pozarul lui 57th & 9th, dar și fără inconștiența de a se hazarda într-o lume cu multe necunoscute, recunoaște că n-ar mai trece prin acele timpuri, nu am fi avut acum ce discuta despre un artist în preajma altora. Eric este aidoma lor, observație proprie, muzicienilor le trebuiesc ani pentru a învăța ritmurile și melodiile altora pentru a compune ceva nou, fotografii la fel, privesc ani buni imaginile și desenele altora pentru a ajunge să le creeze pe ale lor; muzicienii produc albume, își pun piesele pe web pentru a-și câștiga existența, fotografii fac portofolii, le depun de asemenea pe net pentru un trai decent; muzicienii nu cântă doar în spectacole, ci petrec mii de ore experimentând, făcând practică pe compozițiile personale ca mai apoi să le imprime, fotografii execută aceleași operațiuni pentru cea mai reușită ipostază; și în sfârșit, de ce să nu își intituleze un album cu poze de 70 de pagini EP ca muzicienii? Un interviu interesant despre un om la fel, tată de fată și soț iubitor.
Eric nu are încă pe pagina sa de internet fotografia acestui ultim album al lui Sting, dar nu lipsesc artiștii, John Legend, sau firmele și brandurile cunoscute în lumea toată, în schimb Lawrence Azerrad, cel ce s-a ocupat de conceptul materialului vizual, are o ditamai poza cu coperta 1, rezoluție maximă. Cred că știți că Eric n-a folosit declanșatorul de diafragmă o singură dată, sunt sigur că a avut loc o ședință lungă, poate chiar mai multe pentru a-l mulțumi pe Lawrence și la sfârșit pe Sting. Lawrence este designer în Los Angeles, are un studio de creație numit LADdesign, acoperă o plajă largă de domenii de activitate furnizând clienților ceea ce se numește ,,identitate vizuală”, iar printre ei se numără Fundația Clinton, UCLA, Red Bull Sound Select, Forevermark – diamante, hoteluri, Oliver Peoples – ochelari…. A fost director artistic la Warner Bros Records, printre artiștii cărora le-a fost artizan de disc se numără Miles Davis, Red Hot Chili Peppers, a fost premiat pentru trupa Wilco, a predat la Art Center College of Design și Universitatea de Artă din San Francisco, se poate lăuda cu un material ce ține de istoria avioanelor de lux Concorde, ține numeroase conferințe pe teme cum ar fi Visual Communicatios, Redesign, proiectări, lucrările sale sunt încluse în cărți de specialitare printre ,,Cele mai mari coperte de albume din toate timpurile”. Punct terminus!

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share