Ora de muzică 253

image
… și noi ne tot formalizăm în contra prostiilor astea nefirești, dar posibile uman. Să vedeți la alții cum acel câine de proverb românesc nu mai latră, ci a început să miaune. Deh, de plăcere….
După ce abia am găsit știrea care o dă pe Sandra Park, contractoare de artiști pentru trei albume ale lui Sting, finalul articolului, prețios pentru data la care a fost publicat, 14 Martie 1989, foarte rar la categoria lui pe internet, te lasă cu gura căscată: ,,Trupei locale i se vor alătura alți membri ai ansamblului Lesbian and Gay Bands of America pentru un concert pe vapor cu repertoriu de la Wagner la muzică pop.” Singura legătură cu citatul din urmă este zona de desfășurare a celor două manifestări muzicale :Palm Beach, Florida. Și data. Sandra a fost acolo pentru un concurs anual ce în acel ’89 s-a dedicat violoniștilor, ea numărundu-se printre cei șase finaliști, aleși dintr-un lot consistent, ce timp de cinci zile s-au bătut pentru marele premiu de 22.000 dolari. Așadar, meseria de bază îi este de interpretă la vioară, una foarte titrată. În cei 28 de ani de carieră a strâns peste 200 de apariții pe albumele unor nume foarte cunoscute și dacă este să privim doar la 2006, se succed unul după altul trei artiști încă la modă: Tears for Fears, John Legend și Gloria Estefan. J Cole, spre exemplu, spune despre Sandra că a devenit o legendă în branșă datorită felului său de a înțelege muzicienii cărora le-a făcut serviciul aducerii instrumentiștilor potriviți și a comunica acestora nuanțele cele mai fine dorite de creator și să strunești 16 ,,regine” este o adevărată provocare. J Cole s-a declarat mai mult decât mulțumit. La fel și cei de la Apple, se bucură să o prezinte pe Sandra ca fiind un muzician ce le-a fost de ajutor la promovarea unor programe precum iTunes, stilurile pe care le-a înregistrat pentru ei: electronic, clasică, jazz, muzică pentru copii, pop, folk, world, country…. Este membră a New York Philharmonic Orchestra.
Afurisiți americanii ăștia! Ba cu libertatea sexuală, ba cu căsătoriile la distanță. De vârstă. Nici nu are cum să nu-ți sară în ochi diferența: el 50, ea 32. Azi el 65, ea 47. Cât are soacră-mea și nevastă-mea. Dar când mai ești și de-al Statelor Unite, și celebru, perioada asta de om la majorat devine egală cu zero. Anthony DeCurtis este incriminatul meu, ziarist, eseist…. Și Liner Notes, ce înseamnă scriitor de texte pe albume, coperți, etc, nicidecum de partituri cum greșit am interpretat eu, dar nu retractez eroarea. În mare parte textele sale se ocupă de activitățile muzicale, deci un jurnalist muzical, dar și coautor la câteva autobiografii și biografii: Clive Davis, Lou Reed. Practică destul de des interviuri cu celebrități din această lume de cântec, este de vreo 20 de ani în comitetul pentru nominalizările de la Rock and Roll of Fame și a participat ca jurat la câteva ediții ale Independent Music Awards. CV-ul lui Anthony mi-a adus aminte de Alex Revenco, un alt prieten împătimit al tagmei cântăreților și chiar dacă omologul său nord american semnează foarte des în Rolling Stones, nici revistele noastre de specialitate și nici Alex nu sunt mai prejos decât el.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share