Ignoranța care ucide

vaccination-4

V-am explicat, într-o serie de articole preluate prin amabilitatea domnului Ovidiu Covaciu, de pe insulaindoielii.ro care e treaba cu vaccinurile și de ce sunt ele bune pe lângă casa omului. Niciodată nu mi-aș fi dorit să vă mai dau exemple cu urmările lor, dar azi am citit o știre teribilă.

S-a întâmplat zilele acestea în Ucraina, unde a izbucnit o epidemie de poliomielită, pe fondul vaccinării precare a populației, parte din cauza situației în care se află Ucraina.

Doi copii au paralizat în Ucraina în urma contractării virusului poliomielitei. Unul are 4 ani, iar celălalt are doar 8 luni. Boala a apărut în Ucraina pe fondul slabei vaccinări a copiilor, un oficial O.M.S. (Organizația Mondială a Sănătății) declarând că în jur de 50% dintre copiii ucrainieni nu sunt vaccinați sau au fost vaccinați defectuos.

Având în vedere că nu există un tratament împotriva virsului care provoacă poliomielita, singurul mod de luptă rămâne vaccinul.

Ultimul caz de poliomielită din Europa a fost înregistrat în Rusia, în 2010, unde virusul a călătorit din Tadjekistan, Asia centrală. Atunci, epidemia a fost oprită rapid printr-o campanie extrem de eficientă de vaccinare.

Se poate face așa ceva și în Ucraina, azi?

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share