Ghinion!

klaus_iohannis_34182300

Au trecut 185 de zile de la câștigarea alegerilor prezidențiale. Alegeri în care m-am implicat, la îndemnul unui prieten și, mai ales, din teama de a nu ieși Ponta. Eram nemulțumit de felul cum decurgeau lucrurile, o spuneam des, dar niciodată, până atunci, nu m-am gândit la mine ca la un om implicat în politică, în campanii electorale. Consideram că este un domeniu care ucide suflete.

Dar atunci, în toamna lui 2014, la început de septembrie, am simțit că e de datoria mea să intervin. Datoria față de copiii mei, nu față de țară, urăsc cuvintele mari.
A fost o campanie urâtă, cu amenințări și presiuni, cu lupte pentru demontat minciuni, cu confruntări directe și indirecte. A fost urât, dar am zis că merită. Mai ales că în 16 noiembrie candidatul pe care l-am susținut a câștigat alegerile. Intrăm într-o eră nouă, normală, mi-am zis, în timp ce îmi filmam, fluturând steagul galben al victoriei, puținii colegi care mai rămăseseră agățați de principii.

Dar în scurt timp, președintele a început să dezamăgească. A început prin alegerea consilierilor, în principal mă refer aici la mult contestatul Dan Mihalache. Mai târziu s-a văzut că nici George Scutaru nu a fost o alegere înțeleaptă.

Apoi s-a așezat liniștea. Dar nu liniștea aceea, a omului care muncește, ci liniștea aceea mută, de la care nu aștepți nimic.

Am presupus, cu toții, că îi trebuie timp să se pună la punct. E normal, venea din administrația locală, era nevoie de ceva timp să se pună la curent cu obligațiile noii sale poziții.

Dar au trecut 185 de zile de când e președinte și nu a făcut nimic notabil. Tot ceea ce face este să se plimbe și să semneze tot ce îi bagă Ponta în mapă. Am impresia că am votat Ponta. În afara unor vorbe aruncate pe contul de Facebook, cu mesaje defazate, transmise la zile distanță după ce societatea civilă avea reacție pe anumite măgării făcute în Parlament sau Guvern, nu am văzut nimic care să ne indice cumva că Președintele există. Nu avem nici o dovadă coerentă care să ne facă să exclamăm „Ecce homo”. Nu este, nu există, tot ce avem este un cont de Facebook cu mesaje anapoda. I s-a spus președintele Facebook și așa a rămas. Vorba unui prieten – „pierdut președinte, îl declar nul!”.

Diaspora a rămas a nimănui, reprezentată de parlamentarul skype, care nu are voie să iasă din țară.

Modificările la Codul penal prefigurează o nouă superimunitate parlamentară, în ciuda declarațiilor din campania electorală, declarații scrise în programul electoral al lui Iohannis.

Cu votul prin corespondeță a rămas ca-n tren, s-a rezolvat, nu se poate!

Să nu mai spun că, în ultimile zile face niște trăznăi de îmi vine să mă urc pe pereți.

A trimis Codul silvic la reexaminare. Foarte bine, ar spune specialiștii, era un cod criminal. De acord, dar hai să vedem și motivația. V-o redau, spre edificare:

„Apreciem ca dispozitiile art. 60 alin. (5) lit. f) si g) – prin care se introduc: pragul maxim de 30% la achizitia sau procesarea de masa lemnoasa din fondul forestier national si dreptul de preemptiune pentru producatorii din industria mobilei la cumpararea de masa lemnoasa – sunt de natura sa aduca atingere principiilor libertatii economice si contractuale, ca fundamente esentiale ale economiei de piata. Introducerea unei limitari arbitrare in activitatea operatorilor economici, care ar genera dezavantaje pentru unii si avantaje pentru altii, ar putea avea impact negativ asupra mediului concurential si ar putea atrage posibilitatea de a fi invocata incalcarea obligatiilor asumate de statul roman in calitate de stat membru al Uniunii Europene”

Adică omul este deranjat exact de ce este bine făcut în cod, este deranjat că se limitează activitatea acelei firme austriece și că producătorii locali de mobilă ar avea primul drept la cumpărarea materiei prime produse de propria țară. Acest aspect a fost introdus de echipa Luciei Varga, după modelul nemțesc, pentru a limita la maxim exportul de masă lemnoasă neprelucrată din România. Pentru un metru-cub de cherestea exportat ca materie primă, România ar câștiga 80 de euro. Pentru același metru cub, cumpărat de producătorii locali, transformat în mobilă și vândut pe piața locală sau externă, România ar câștiga 285 de euro. (acestea sunt estimările Academiei Române, prezentate de domnul academician Victor Giurgiu, de profesie inginer silvic).

De ce să nu ținem cu producătorii locali de mobilă, domnule Iohannis?
Știu răspunsul, nu trebuie să îl postați peste cinci zile pe Facebook!

Ghinion!

Zilele astea a semnat decretul de numire ca șef la DIICOT a procurorului de Iași Daniel-Constantin Horodniceanu. Sub blânda lui oblăduire, primarul Iașiului spiona cu poliția locală și colabora cu interlopii să le rupă picioarele iubiților amantei. Viitor de aur țara noastră are!
De ce ați făcut asta, domnule Iohannis, chiar în timp ce Nichita, primarul Iașiului, este în arest, cercetat pentru infracțiuni în a căror descoperire DIICOT Iași, condus de domnul Horodniceanu, nu a avut nici un aport?!

Din nou, știu răspunusul!

Ghinion!

Ca recompensă pentru bună purtare, PSD se pregătește să îi mărească salariul de la 6000 lei la 20.000 lei. Dacă nu mă credeți, stați cu ochii pe știri, o să aflați în curând că s-a votat. La banii ăștia o să își permită mai multe vacanțe exotice.

Dezgustat de toate aceste lucruri pe care le contabilizez (da, le contabilizez, pentru că am investit timp în tine, Klaus Iohannis, și îmi vreau timpul înapoi) am fost tentat, inițial, să îi trimit pe toți la dracu cu politica lor ticăloasă și să îmi văd de viață. Numai că eu sunt fierul dracului, nu mă îndoi după cum mă bate ciocanul fierarului, ba chiar invers.

Așa că vă promit, ție și politicienilor tăi, că o să fiu mereu în umbra voastră, o să vă filmez, o să vă înregistrez și o să vă fotografiez de fiecare dată când luați șpagă, de fiecare dată când vă numărații banii din afaceri ilicite să o faceți cu teamă, pentru că eu voi fi acolo. Și voi aduna probe pe care am să le dau DNA-ului, ultimul refugiu al oamenilor cinstiți. Să vă fie teamă de mine, pentru că am intrat în teren și nu mă mai dau plecat, oricât ați schimba voi porțile.

Cine sunt eu, Klause?! Eu sunt Alegătorul Facebook, ăla de l-ai păcălit să te pună președinte!

Ghinion!

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share