Fărădelegea lui Călin – Sggg


M-am ,,răcit”. Cu uzul titulaturii lui 358.
Așa-i e numele: ,,Strigarea cauzei și apelul celor citați”. De ce să ,,țipi” în loc să prezinți cauza, oricare i-ar fi consuetudinea instanței?
Se afișează vorbe grele la judecată. Că-ntreabă când unul, când altul cum ,,dregu-ți și facu-ți” și-n replică se primesc cele mai neconforme fapte, de se duce de râpă solemnitatea ședinței clamată în antetul Art. 359. Chiar dacă sensul din Codul de Procedură Penală are doar caracter de valabilitate juridică. După dicționarul explicativ. Articolul, in integrum, însă, are referiri doar de nivelul primei ,,ordonanțe”: ,,Asigurarea ordinii și…” ,,Zbirul” de serviciu – președintele completului. Veghează, limitează numărul participanților după mărimea sălii, îndepărtează orice persoană ce atenționată să se autodisciplineze refuză sau recidivează. În orice moment, de la dezbateri până la pronunțarea sentinței, cu amendamentul că poate fi înștiințată despre actele efectuate în lipsă. O lipsă, și aici, și-n următorul articol: cine pune în aplicare ,,ieșirile”. Instrumentul.
,,Clănțăneala” poate scăpa doar cu ,,expulzarea” din sala de judecată. Alte dări în spectacol pot fi încadrate la fapte penale, încât judele ,,… constată fapta și îl identifică pe făptuitor.” Dacă și procurorul participă la ședință (de ce n-ar?, fără el e ca și cum s-ar erija președintele în acuzator, și nu se poate) are posibilitatea să declare începerea urmăririi penale, punerea în mișcare…. Nu pricep totuși – nu reținerea rău-făcătorului – denumirea celui în cauză ,,… inculpat” pentru fapta de față. Suspect da. (Art. 360)
Dacă-mi începi așa…. 361 ucide din fașă. Primul alineat: ,,Abrogat”. Pregătiri…. Măsuri pentru neamânarea judecării. Preluarea dosarelor repartizate aleatoriu, încât soluția definitivă să fie dată cât mai repede posibil. Asigurarea pentru partea vătămată a asistenței din oficiu – dacă este obligatorie (n-o fi?). Pentru persoane juridice la fel, dar practician în cazuri de insolvență. Verifică citările. La Al. 7 ,,se îngrijește” se potrivește juridic nu, se asigură – corect și legal ca limbaj – că lista întocmită a cauzelor pe care le judecă în ziua respectivă este afișată la instanță cu o zi înainte. Cu întâietate pentru (gravide și…!) arestați la domiciliu, deja deținuți și procesele la urgență. (Acum că a făcut-o, mai contează o zi?)
Alte controale. Dacă se mențin măsurile preventive. Dacă au fost legale și temeinice motivele instaurării lor. (Art. 362)
Iaca, ce zisei? Ce zice și Art. 363: Al. 1 – ,,Participarea procurorului la judecată este obligatorie.”! I-auzi! ,,… exercită rol activ, în vederea aflării adevărului…” Debarasându-te de el, omori justiția! Și! Formulează…, ridică…, concluzionează. Motivat. Tot el nu se sfiește la nevoie să ceară achitarea sau încetarea procesului. La existența unor cauze de împiedicare a exercițiului acțiunii penale. Zău!
Inculpatul (deținut). Prezent! Obligatoriu. Fără de el (liber) dacă dispare, se sustrage (pe timpuri se jos-trăgeau unii…) sau a rău-voit să nu anunțe că și-a schimbat domiciliul. Ori la cerere. Oricând, totuși, la dispoziția judecătorului. La impunerea acestuia este adus cu mandat. Aidoma procurorului: ,,Formulează…, ridică…, concluzionează.” (Art. 364)
Partea civilă și responsabilă civilmente: reprezentate de avocat. Cu drepturile de mai sus. (Art. 365)
Victima și alți subiecți. Vezi imediat în urmă. Alte persoane cu bunuri confiscate au aceleași posibilități. (Art. 366)
Rezolvat cu celeritate!

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share