Fărădelegea lui Călin – Re-2 a>ță/v

Care ți-e ultima dorință? Și să nu spui despre clasica țigară, că-i fumată.
De aceea prin Art. 589, la Al. 4 i se dă șansa să ,,moară” mai repede condamnatului. Chiar dacă primul gând i-a fost de ,,lentoare” și-a pus pe hârtie doleanța ,,reprogramării” pedepsei. Al. 3 inversează efectele Al. 4. Formulează cererea de amânare și desemnează persoanele ,,capabile” să o redacteze: procuror și condamnat. Popular comprimate cele două: cine-o bagă o și scoate. Să aflăm dară motivele. Constat că doar de natură medicală sunt. Când personajul ilicit ,,… suferă de o boală care nu poate fi tratată…” prin saloanele penitenciarelor. Însă e și un dar, tratamentul poate avea loc acolo unde eficacitatea lui se apropie de suta de procente încât să nu pericliteze ordinea publică în lipsa pazei permanente. Și să fie în ,,… rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății…” Când doveditul infractor este o ea, gravidă sau cu un copil mai mic de un an. Din restul de explicații un ins cu carte ar pricepe că amânarea ,,… până la încetarea cauzei care a determinat…”-o înseamnă ,,dezgravidia” de odinioară a lui Mască (o amintire de prin Muzicanții… mei) și împlinirea unui an și o zi a pruncului. Ceilalți ar sta suspendați în mirare. Al. 2 reia tema ,,autoflagelării” și inutilitatea ei în fața gratitudinii și indulgenței instanței, refuzul operației, medicației sau sustragerea de la expertiza medico-legală. Al. 6 poate fi motiv de bucurie pentru condamnat, perioada de grație, n-am spus despre fixarea ei în durată determinată, îi asigură un soi de invulnerabilitate, orice nouă condamnare nu se poate pune în executare până la finalizarea amânării. Să fie și de-o contestare în maxim 3 zile de la decizia aplicării.
Îndatoriri la Art. 590. Când aud de arme, mă cuprinde melancolia…. Codul Penal și nedeținerea ei de persoanele încarcerate…. Deci. Să nu depășească perimetrul fixat de instanță, să nu deține gun-uri, să nu le poarte și să nu le uzeze – la fel ca atunci, un se interzice și o dublare de pedeapsă sau chiar o amenințare cu maximul posibil rezolvau această posibilitate -, să ,,rămâie” la același domiciliu, iar schimbarea să fie anunțată, să se țină de tratamentul din articolul precedent și să se prezinte la unitatea sanitară – el, ea – și doar ea, fosta pregnant-ă, lăuza… să-și îndeplinească datoria de mamă…. Impresiile mele, neavând trăirile sexului opus…. Să ajungă legea să te oblige să-ți crești copilul…. Altele. ,,Să nu se afle în locuri sau la anumite manifestări sportive, culturale…” Parc-ar fi în epidemie. ,,Să nu comunice cu persoana vătămată sau cu membrii familiei acesteia…” Idem. ,,Să nu conducă autovehicule…” Potrivire după ceasul pandemic al nopții.
Mai la urmă sau chiar așa. Amânătorul este executantul. Rolul proceduralilor. Vă înfioram nostalgic la auzul Codului Penal, încerc aceleași senzații și pentru Codul de Procedură Penală la începuturi, cum nu încheia un articol fără reinserarea în următorul a punerii la îndoială a competenței și compatibilității instanței și membrilor comisiei de judecată. Art. 591 oferă această plăcută surpriză la Al. 2. A fost nevoie de… atâta pauză ca să se reamintească chestiunea cea mai importantă. Surprindere totală și pentru Al. 3, responsabil cu introducerea între executanții operațiunilor post hotărâre de amânare, în premieră, a jandarmeriei lângă unitățile de poliție, organe de frontieră și eliberare a pașapoartelor. Al. 4 i se întocmește raport lunar, pentru reaua sau buna comportare a amânatului. Al. 6 multiplică ,,tergiversările” execuției condamnării, le ține evidența și la final trece la fapte. Depinde, fiindcă sunt și situații când ,,… nu s-a stabilit un termen de amânare…”, ne-determinarea fiind constrânsă doar de verificarea ,,… subzistenței temeiurilor amânării…” de instanța, sesizată, executorie.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share