Fărădelegea lui Călin – nn/nt

Ioi, doamne! Nii la el, că….
Stârpituri-s oriunde. Mai puțin dintre ,,civili”. Nu în acest capitol. ,,In rem”-ul capitolului, Art. 543, se ocupă doar de simpla constatare, nu-i și pace! Dosarul, înscrisurile, s-au evaporat. Fapt de consemnat pentru cei în ,,grija” cărora se găseau: organ de urmărire sau președintele instanței. În plus se adaugă ce măsuri se iau. Dispărute, dar recuperabile actele.
Mi-a fluturat prin minte, punând ultimele rânduri de gresie prin dosul gospodăriei proprii, melodia dintr-o poveste depusă audio pe un disc de vinil (o fi fost ebonită) de actorii vremurilor comuniste, cei mai buni, din folclorul arab: ,,E isteț și nu mă mir/ De al hoților emir…” Predestinată, bag seamă, să mă determine la întrebări despre aceleași fapte nesancționate în cazul acestui mister, abordat cras, fără pic de sancțiune și sancționabili. Nicăieri în cele patru următoare articole, nici în precedentul despre ilegalitate, despre responsabili, despre proceduri judiciare corecte.
Să auziți cum are parte de atenție și ,,băgare în seamă”: doar dacă ,,… este reclamat de un interes justificat…” Te înfiorează un asemenea sistem care trece cu ușurință peste fondul judecății, hârtiile edificatoare, capabile să ia sau să dea libertate, iar mai presus de toate să ordoneze lucrurile după regulile momentelor statale. Soluția lor fiind de înlocuire sau reconstituire. Prin mijloacele specifice procurorului ori instanței. S-au pierdut, se hotărăște metoda, nu se citează părțile – fără să mă gândesc că se putea invers, ce legătură au persoanele aflate pe poziții adverse cu lipsa dosarului? – și nici nu poate constitui motiv de contracarare. (Art. 544)
Pare o bagatelă. Al de l-a constatat ca ,,nul” are obligația de-al ,,pune” la loc, indiferent de faza judiciară, urmărire, înainte de sentință și după. (Art. 545)
Înlocuirea se încadrează la ușoare. O simplă copie legalizată după alte copii oficiale, viabilă până la găsirea originalului. (Art. 546)
Reconstituirea…. Abordare școlărească la Al. 2, dosarul se recompune prin refacerea înscrisurilor din conținut. Necesară aici, la Art. 547, citarea și ascultarea părților și procurorului, dar nu obligatorie. Cazul de față supus apelului și plângerilor oricărei persoane ,,… care justifică un interes legitim…”
Codul de Procedură Penală execută un salt către cooperare internațională solicitată și acordată cu respectarea actelor juridice ale U.E., tratatelor internaționale și legilor speciale. Dacă ancheta are membri străini, actele au aceeași valoare ca ale organelor de urmărire. (Art. 548)
Amestecul acesta cu cele civile…. Și imixtiunea generică. Da, ale străinilor hotărâri judecătorești și executarea lor le aparțin. Mare raționament…. (Art. 549)
Capitol introdus pentru confiscarea sau desființarea unui înscris în cazul clasării, al IX-lea și un dublaj numeral, iar 549, secund, pentru operațiunile ,,promise” în titulatură, de aprobare și respingere, de restituire de bunuri confiscate….

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share