Fărădelegea lui Călin – [Dav zxu]

Nu doar. Atâtea câte le pot face născătorii de legi și ordonanțe…, abia de-o să le ducă poporul. …arele. Prin urmare, distracția și dezmățul se terminară. După obișnuință, la ceas de seară.
Numai o mostră de ce poate face oricare dintre autorități. Cea medicală să asigure internată. Obligată și ea, și vizatul de măsură. La refuz aplicându-se ,,… sprijinul organelor de poliție…”, așa cum le este meteahna, intră, face, drege ,,… fără învoirea acesteia…”, condamnat sau gazdă a lui, persoană juridică sau sediu. Cazul contrar nu diferă, consemn la frontieră, urmărire generală. Al. 4, Art. 570, umblă la ficsonomia obrazului sanitare, să fie, nu-i așa, bună și să anunțe judecătoria că ,,încarceratul” de pe patul de spital poate fi externat.
Condiție, spune alt articol, 571, Al. 1, verificabilă cu o expertiză medico-legală. Doftorii or da ei verdict, însă de hotărât tot instanța-i îndreptățită. ,,Încetarea sau înlocuirea…” ori menținerea stă-n pixul lor. Cererile pot fi făcute și de procuror sau omul internat. În fine, banditul…. Nu m-am gândit că va deveni hilară parcurgerea de fiecare dată a plăcii, de altfel indispensabilă, ,,… i se asigură un avocat din oficiu.” Luate pe repede înainte, grijile alocării unui reprezentant cu minte și mijloace ,,viclene” de apărare, îți stârnește nu numai râsul, ci și indignarea, de te poți trezi spunând cu voce tare ,,Mai lăsați-mă naibii cu avocatul vostru!”
Un lucru imaginativ, cu posibile relații în realitate. Unele amendamente, cel de la Art. 572 sigur, pot fi comparabile cu ficțiunea propusă. Chestiunea provizoratului are în aceeași măsură râsul, cât și plânsul. A se ligamenta versiunea ,,În cazul în care măsura obligării la tratament medical… a fost luată în mod provizoriu…” cu varianta opusă. Cam seamănă cu ce urmează să ni se întâmple, nu?
Cu pași se pot realiza lucruri…. De ajuns un ,,semn” și, ca-n vremuri grele, să transformi nesupunerea la regulile de moment, banale altădată, în penalitate. Suficiente pentru o condamnare la urgență și interzicerea ,,… dreptului de a ocupa o funcție sau a exercita o profesie ori altă activitate.” Să fie o portiță de scăpare în Art. 573 cererea de revocare a măsurii și felul cum se desfășoară soluționarea unei astfel de doleanțe: citarea și ascultarea ei și a concluziilor propriului avocat, dar și ale procurorului.
Mi-am reamintit de Codul Penal și despre custodia lucrurilor confiscate. Le ține cine poate, o perioadă , totuși, vin timpuri să fie aduse în ocolul cui trebuie, ,,… organelor în drept a le prelua sau valorifica…” Dacă-s și bani încă ne,,săltați”, i se trimite fiscului o copiuță a dispozitivului pentru confiscarea celor din zona creanțelor bancare. Pentru distrugerea bunurilor confiscate este nevoie de un judecător delegat și de un proces-verbal. Acolo, cu toate cele legale…. (Art. 574)
A scăpat ceva. O nouă scurtă secțiune propune o noutate: avertismentul. Fără pregătiri prealabile și explicitări. Se execută, ca-n armată ordinele, și nu se discută. Atunci sau după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești. (Art. 575)
O altă omisiune vin cu alte fițuici trimise serviciului de probațiune. Abilitat. Sau organului competent să verifice respectarea măsurilor și obligațiilor impuse de instanță. (Art. 576)
Ei na! Normal să aplice amenda judiciară organul care a aplicat-o. (Art. 577)
Că nu mai știu cum e corect sau potrivit: cheltuieli judiciare avansate de stat sau înaintate de către acesta? Și nici nu știu de ce era musai trecerea plății cheltuielilor judiciare într-un articol separat și de ce se repetă iar faza cu recipisa și cele trei luni încheiate pentru depunere.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share