Fărădelegea lui Călin – Ada

Și cu-a brânzei….
Fie și la ei, la cei care se sustrag după ce-au sustras…. Ori făcură din cele ce necesită darea… în urmărire. Infracțiunea și lipsa la apelul arestaților, privaților de libertate, ne-bunilor medicali, expulzaților. Fiecare cu motivele lui. Că-și închipuie câte unii că scapă nepedepsiți, că timpul trece și uită organul. Drept este că sunt situații, după cum recunoaște Codul Penal, în care ,,hoț” ai fost, doar că s-a scurs vremea – te cred și eu, când procedurile se întrec în amânări, contestații, vicii de procedură, incompatibilități, recuzări… – și nu-și mai amintește societatea câte năzbâtii grave ai făcut. Însă lucrurile se derulează aproape de la sine, organele nu renunță ușor la împlinirea pedepsei, prinderea infractorului le e principala activitate și dezideratul suprem. Justificarea nu mai are nevoie de prezentări, deci, niciun rabat de la scop, evadatul, negăsitul, urmăritul internațional, bănuit a se găsi în România sunt pe lista urmăririi penale. Solicitanți, cât cuprinde: poliția, administrația locului de detenție, centrul educativ, unitatea medicală, organul competent. Ordin dat de IGPR. Comunicabil celor ce eliberează pașapoarte, ce păzesc frontierele și oricui are căderea să ceară actul de circulație mondială. Și să-l rețină. Adaosul Al. 6, Art. 521: copii ale mandatului de urmărire ajung la persoana în fața căreia este adus prinsul și la supraveghetorul acțiunii de urmărire și reținere.
How they do it? Cu desfășurare de personal. Să se scotocească țara, să se iscodească verbuncașii și să se înhațe nelegiuitul. Luate ca sprijin M.A.I.-ului instituțiile publice, obligate să colaboreze. Numai eu nu voi sprijini Codul de Procedură Penală când iscodește formulări în detrimentul rațiunii. ,,Activitatea de urmărire a unei persoane arestate preventiv…”, ce vă sugerează? Cumva acțiunile firești de ,,… identificare, căutare, localizare și prindere a persoanei urmărite…”, abundente ca stipulare de la un capăt la altul al capitolului ,,Urmărire…”? Nu. Cele două se potrivesc precum alde nucile populare în perete. Pare doar că-l spionează la dormitor, la vorbitor, la masă, duș și baie. Nu știți ce zicea Elenuca Udrea, că n-avea intimitate și se ,,nevoia” pe closet cum făcea în copilărie la Pietrosu? A, dacă a evadat din arestul poliției etc. sau de la domiciliu, devine viabilă propoziția în sens juridic. Al. 3, ce încorporează găunoasa operațiune, desemnează cine este cel îndrituit să se supravegheze mișcările poliției puse pe urmele persoanei vizate: procurorul de la parchetul de pe lângă curtea de apel din circumscripția…. Unu, doi, mai mulți. Sau din ograda ÎCCJ. (Art. 522)
În ce constă sau ce altceva mai fac trepădușii…. Supraveghere tehnică, reținere, predare, percheziție de corespondență și de obiecte, date de trafic electronic (într-o literă bisată la Al. 1, b1), scotocirea propriu-zisă, iar ridicare de obiecte, dar și de înscrisuri și… o abrogare de lit. e). Toate cestea efectuate cu mandat emis de judecătorul de drepturi și libertăți, de-al instanței ce va judeca întâia dată ori alta cu competențe speciale pentru dații în urmărire internațional, aflați pe teritoriul ,,dragii noastre țărișoare” și cu – iarăși – ochiul de soacră al procurorului. (Art. 523)
Iară acum. Art. 524. Ce determină uzul mijloacelor tehnice și cele cu ,,violarea” corespondenței, obiectelor…. Fiindcă altfel nu se poate. Deoarece orice alte operațiuni ,,… ar fi mult întârziate”. Și mă întorc dânșii tocmai la 138-144, 157-160, pentru a maniera detaliată de lucru. Corespunzătoare.
Art. 525 se folosește de același tertip, însă în zona înscrisurilor și obiectelor: 169 și 170.
Cum debutează, la fel se poate termina. Dispar temeiurile, se revocă urmărirea. Hotărâre de la IGPR, ștampilă, copii, de îndată, parchetului și biroului de pașapoarte. Sămădăul procuror dictează încetarea și anunță judele de drepturi… (Art. 526)

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share