Fărădelegea lui Călin – C-om fi oameni și noi!


Arătăm exact ca ei. Pe dinafară. Același țol, același model de încălțăminte, frizura și aranjamentul de barbă, cel….
Caut un lucru identic cu al unui străin făcut de mâna unui român. Nu-l veți descoperi, nu există. Identitatea nu a permis crearea lui. Am văzut, ne-am însușit și-am reprodus doar după o percepție minimalistă. Ca să nu spună cineva că n-avem la fel. Semn al egalității.
Ne trebuia un suport în toate, altfel ghidul într-ale civilizației ar fi conținut un uriaș nimic, iar noi, aidoma lui. Sunt sigur că de aceea încălcăm maxim de des toate regulile posibile, nepotrivirea de caracter este evidentă, cei ce nu-s români nu-s oameni. Nu obișnuiți. Și-atunci…. Cum să fie ,,… legislația muncii… armonizată permanent cu normele Uniunii Europene, cu convențiile și recomandările Organizației Internaționale a Muncii, cu normele dreptului internațional al muncii.”? Ăia încep să muncească la 9, noi la 7, ăia au pauză de la 13 la 16, noi mâncăm pe fugă toate porcăriile, ăia rămân în mână cu 10 euro pe oră, noi abia dacă luăm 10 lei…. Ăia inventează stasurile, noi avem de respectat obligațiile ,,… internaționale asumate de România…” Crezând că Art. 276 este drept.
Conducători. Directori. Cu accent pe silaba ultimă. Fără de care munca ar părea o harababură. Cu o reiterare inutilă în Art. 277 la Al. 1: ,,în sensul prezentului cod, funcțiile de conducere sunt cele definite prin lege sau prin reglementări interne ale angajatorului.” Probabil după modelul Constituției SUA, unde amendamentele întăresc și explică bazele puse pe la 1787. Doar un idiot ar avea nevoie să i se spună de sute de ori și să nu înțeleagă vreodată. Al. 2 absolvă națiunea de plagiatul pe care i l-am pus în cârcă în totalitate, venind cu explicitarea cifrelor și dispozițiilor CE a Parlamentului European în privința ,,… organizării timpului de lucru…”, 2003, și ,,… munca prin agent temporar de muncă…”, 2008.
Că dreptatea lor este mai dreaptă. Nu-mi aminteam exact de prioritarismul legislației internaționale când se aderă la ele și unde era referirea în Constituția României. Susțineam, într-o discuție cu Dan, că așa ceva nu se găsește în conținut, bazat pe principiul fundamental al deplinătății totale a puterii decizionale a oricărui stat ultramodern. Și dintr-o mândrie cu totul specială. Chiar și-atunci mi s-a părut bizar să existe un standard dublu privitor la ceea ce a transformat sclavul în om, pe ultimul în primul și să stea scris că primează ,,… reglementările internaţionale, cu excepţia cazului în care Constituţia sau legile interne conţin dispoziţii mai favorabile.”, ,,Dacă există neconcordanțe între pactele şi tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului…” (Art. 20, Al. 2). Când alegi să te supui o faci în totalitate, muncitor, angajator, cetățean, politician… român ești una cu omologul semnatar

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share